İzmir’in 40 yıllık “Pisa Kuleleri” yıkıldı

İzmir'in 40 yıllık "Pisa Kuleleri" yıkıldı

İzmir’in “Pisa Kuleleri” olarak anılan Karşıyaka ilçesindeki eğri bina, Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü denetiminde Karşıyaka Belediyesi kontrolüyle yıkıldı. Bölgedeki bölge, deprem bölgesinde yer alan ve risk teşkilatı yapan perdelerin yıkılmasının doğru bir karar olduğunu vurguladı.
İzmir’in Karşıyaka ilçesi Cemal Gürsel Caddesi’nde bulunan eğik bina, 40 yılın ardından ‘Kentsel Dönüşüm Kanunu’ ortamı Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı İzmir İl denetim Müdürlüğünde Karşıyaka Belediyesi kontrolüyle yıkıldı. İtalya’nın Pisa’daki ünlü eğik yapı Pisa Kulesi’ne atıfla İzmir’in “Pisa Kuleleri” olarak anılan duvarlarının yıkımının doğru bir olduğu karar ifade eden ölümleri, deprem bölgelerinde yaşadıklarını ve dolgu zemine inşa edilen eğik binalardan dolayı sık sık sık sık tedirgin olmalarını söyledi.

“Yıkılması gerekir”
AFAD’ın 2017 yılı hakkında hazırladığı rapor sonrasında tahliye kararı alınmıştı. 2020 yılında yıkımına başlanan 11 bina, geçen hafta sonunda tamamen yıkıldı. Binaların yıkımı, çevredeki çocuklar tarafından da olumlu karşılandı. Bölge sakinlerinden Selvihan Delice, “Buradaki binalar eğri inşa ediyor. Deprem bölgesinde bulunduğumuz için risk teşkilatı bulunuyor. Yıkılması doğru bir karar. Eskiden bu kafeslerin altlarında kafeler de vardı. Yıkılması gerekir. Buradan koridorlarıduk” dedi. Mahmut Albayrak isimli vatandaş ise “Binalar yamuktu ve riskliydi. Yıkılması iyi oldu. insanlara zarar vereceğine yıkılması daha fazla önlem oldu. Eğer çekirdekleri yıkılsaydı insanlara zarar verebilirdi” diye konuştu.

Exit mobile version