Kardeş yapısının yanlış ebeveyn tutumları olabilir.

Kardeş yapısının yanlış ebeveyn tutumları olabilir.

Çocukların çocuklarına karşı yanlış tavırlarının kardeşler doğum öncesi sonuçlarını doğurmasını sağlayacak Çocuk Gelişim Uzmanı Öğr. Gör. Zeynep Deniz Seven, “Ebeveynlerin çocuklara karşı takındıkları yanlış tavırlar, kardeşler çevrelerini kısıtlama ve hatta başlatan sebep olabilir” dedi.
Evliliğin çocuk bakımın kardeşler aralarındaki bağlantı muhafazası en değerli unsurlardan biri olduğu tabir eden İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sıhhat Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Lideri Öğr. Gör. Zeynep Deniz Seven, kardeşler içindekiki başladığında çocuklar üzerinde fizikî, duygusal ve ruhsal ziyanlar meydana getirebildiğini söyleyerek, anne ve babalara ikazlarda bulundu.

“Şiddet konutunda malikanenin son derece önemli”
Kardeş kavgalarının daha da ileri giderek çatışmaların sınırlandırılmasını de taşıyabileceğini söyleyen Seven, “Kardeşler içinde hengameler ve çatışmalar sık ​​sık yaşanabilmektedir. Kardeş çatışmaları ve hengameleri vakit zaman olağan kabulse de bu durum aileleri zorlayabilmekte hatta bazen kardeşler çapında şiddete de yol açabilmektedir. Kardeşler içi şiddet çocuklar üzerinde fizikî, duygusal ve ruhsal ziyanlar gerçekleştirebilir. Ayrıyeten çocuk yapısını öğrenerek bunu aile gruplarını sınırlamak gibi okula götürün. Kardeşler içerdekileri barındırmak farklı nedenler olabilir ama kardeşler ortası şiddet içeren yöneticide muhafazakar ev son derece değerlidir. Zira sömürgeci çocuklara karşı takındıkları yanlış tavırlar, kardeşler çevrelerinden yararlanmaları ve hatta başlatan sebep olabilir” dedi.

Kardeş kavgalarına neden yanlış ebeveyn tutumları
Yapısal ilgisizliği, tutmasız davranış sergileme, şiddet içeren davranışlarda bulunma, adaletsiz davranma ve cezalandırmanın çocuğu şiddete iten nedenler olabileceği tabir eden Seven, anne ve babaların kardeşlerini etkilemeye neden olan yanlış tavırlarını şu şeklide sıraladı;
-“Ebeveynlerin çocuklarının meselelerini çözmede yetersiz kalması ve çocuklara karşı sağlıklı sonlar koyamaması çocukların çevresindeki çatışmaları arttırabilir. Belirtilerin, çocukların ortaya çıkmasıyla ortaya çıkan problemlerle ilgilenmeyip, göz gerisi kurmaya, çocukların daha fazla şiddet hareketlerini gerçekleştirmelerine neden olabilir. Yapı ilgisizliği durumunda çocukların yaşadıkları çatışmaları uygun olmayan usullerle boyamalarına neden olabilir.
-Ebeveynlerin çocuklarına karşı tutmadan davranışlarını sergilemeleri, çocukların bu davranış kalıplarını öğrenmelerine ve birbirlerine karşı nasıl davranmaları gerektiği konusunda kararsız olmalarına neden olabilir. Bu durum şiddet olaylarına neden olabilir. Ailelerin çocuklarına karşı davranışları, davranışlarının karşı davranışlarında da olmalarını ve olumlu davranışlarını geliştirmelerini sağlar.
-Ebeveynlerin, içlerinde Yahudilerin yanında şiddet içeren davranışlar sergilemeleri, çocukların da emsal davranışlarında bulunmalarına neden olabilir. Gözlemleri ve çocukları ile şiddet bağlantılarını kullanmalı ve asla kullanmamayı kabul etmediklerini göstermelidirler.
-Ebeveynler, yetişkinler arasında adil davranmadıklarında, sonraki kardeşler kıskançlık, öfke ve hatta nefrete sebep olabilir. Çocukların adaletsizlik hissinin yaşamaları birbirine karşı hallerini konuşma ve konuşma konuşmalarına neden olabilir. Bu ebeveynlerin, çocukların ortasında adil davranmalı, her ayrıntısına eşit biçimde yanıt vermelidir.
– Ebeveynin, üçüncü merkezde kesinlikle bir hatalının düşünceli hareket etmesi, tamamen kasvetinin nedeni olarak başka bir çocuğu izleme, çocukların ile bağlantılarında kendi operasyonlarını çocukları haricin gittiği yüke gitmesine yüklemesi, eşi ile olan arızalarında çocuklarını hatalı olarak görmesi ya da bu durumda çocuklarla ilgilenmemesi ve çocuklarını cezalandırması, çocuklara karşı katı disiplin usulleri uygulaması, kendi sorumluluklarını çocuklara yüklemesi üzere davaları kardeşler ortası savunmasını tetikleyen yanlış ebeveyn tutumlarındandır.

“Çocuklarınıza sevgili hissettirin”
Çocukları kapsamayı önleyecek tavsiyelerde de bulunan Seven, “Ebeveynler, bir kardeşin başkasına ziyan vermesi durumunda, cezalandırmak yerine, Avrupalıların neden tartıştıklarını anlamalıdır. Cezalandırma, çocukları şiddet içerenleri gizlemelerine ve daha fazla makûs sonuçlara yetmesine neden olabilir. Cezalandırma yerine, olumsuz davranışın nedenini anlamalı ve çocuklara güçlüklerle konuşarak çözme, empati kurma, tahlil yollarını bulma gibi sorun çözme maharetlerini öğretmelidirler. Çocuklara, çocuklara karşı ilgili olmalı, onlara vakit ayırarak ilgili, hassas fizikî gereksinimlerin yanı sıra duygusal ihtiyaçlıklarını da doyurmalı, çocuklara karşı sevgi ve ilgi gören onları aşırı tüketmeli ve sevildiklerini hissettirmelidirler ”dedi.

Exit mobile version