Kayseri’de 8 bin 96 kişi evde bakım ücretinden faydalanıyor

Kayseri'de 8 bin 96 kişi evde bakım ücretinden faydalanıyor

Kayseri Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cüneyd Özdemir, 2023 yılı Mayıs ayı sonunda 8 bin 96 kişinin evde bakım hizmetinden yararlandığını, “Vatandaşlarımıza 2023’ün ilk 5 yılında 138 milyon 242 bin 493 TL evde bakım maliyeti ödedik” dedi.
Günlük yaşam sürdürmede bakıma ihtiyaç olan engelli bireylerin bakım kişisel ve psiko-sosyal etkileri olan gereksinimlerin tamamına bakım hizmeti olarak nitelendirdiklerini dile getiren Kayseri Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cüneyd Özdemir, yorumlarının engelli bireylerin ilgi gören aile sıcaklığında bakımlarının sağlanması olduğunu ifade etti.
Evde bakım imkanı olmadığında zaman 2. yol olarak kurumsal bakım hizmetini devreye soktuklarını ve bunun için bakan kişi bakım ücretini ödediklerini aktaran Cüneyd Özdemir, “Evde bakım hizmetinin bazı kriterleri var. parçalar öncelikle birincisi; tam teşekküllü bir hamilenin tam bağımlısı engelli sağlık kuruluş raporu alınması gerekiyor. İkinci olarak asgari ücretin 3’te 2’sini hane halkının yola çıkması gerekiyor ki bu 2023 birinci çeyreği için 5 bin 670 TL’ye tekamül ediyor. Üçüncü olarak hanede yaşayan engelli bireylerimizi meslek mensuplarımız ziyaret ediyorlar ve komisyonca engelli kişiler kişisel bakımın ve psiko-sosyal kullanan olan gereksiniminin bir aile birimi tarafından desteklenerek komisyon raporu marifetiyle belgelendikten sonra evde bakım maliyetimiz başlamış oluyor şeklinde konuştu.
Kayseri’de 2023 yılı Mayıs ay sonunda 8 bin 96 kişinin evde bakım hizmetinden faydalandığını söyleyen Özdemir, “Evde bakım maliyetimiz, memur maaşı kat harcaması endekslidir. Dolayısı ile her memur maaşı artışı yatağında kat sayısına bağlı olarak da evde bakım ücretimizde artıyor. 2023 yılının birinci finallerinde 4 bin 330 TL’yi biz evde bakım ücreti olarak ailelerimize veriyoruz. Kayseri’de 2023 yılı mayıs ayı sonunda 8 bin 96 ev sahibimiz ev bakım ücretinden faydalanmaktadır. Vatandaşlarımız, ev bakım ücretinden faydalanmak için Kayseri Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze başvurabilirler. Bunun dışında merkezde 3, Develi’de 1 tane olmak üzere Sosyal Hizmet Merkezi’miz mevcut. Bu noktalara başvuru yapılabilir. Allah’ın yakın zamanda Pınarbaşı’nda da açmayı planladığımız ve alt yapı hazırladığımız Sosyal Hizmet Merkezi’mizi açtıktan sonra orada da vatandaşlarımıza bu ve diğer hizmet alanlarımız ile ilgili olarak ulaştırmayı sağladığız” kullanımlarını kullandı.
Evde bakım hizmetinin maliyeti 2008 yılından itibaren Kayseri’de teslimat 1 milyar 352 milyon 77 bin 124 TL ücretinin ödendiğini ifade eden Özdemir, “Evde bakım maliyetinin düşürülmesinde en çok karşılaştığımız tahliyen bir fatura, sağlık kuruluşunun tam olan tüketen yöneticiya ya da bağımsıza gidera gidera durum. Bizim ölçütlerimizin en sağlık başında kuruluş raporları bulunmaktadır. Yani tam bağımlısı olmazsa biz bu ücreti bağlayamayız. Dolayısıyla bu şart ortadan kalktığı andan itibaren otomatikman ücret desteği kesiliyor. Hizmetin koleksiyonları tarihine kadar Kayseri’de yerleşim 1 milyar 352 milyon 77 bin 124 TL ücret ödedik. 2023 yılında ise ilk 5 ay için 138 milyon 242 bin 493 TL evde bakım ücreti vatandaşlarımıza ödedik. Güzel bir hizmet. Engelli vatandaşlarımızın yaşam konforunu artırmaya yönelik bir hizmet. Diğer hizmet evlerinin olduğu gibi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak vatandaşlarımızın her daim bütün hizmet alanlarına yönelik yanlarını yerleştirmek istiyorum” diye konuştu.

Exit mobile version