Kayseri’de ilk: Bina Görevlileri dernekleşti

Kayseri'de ilk: Bina Görevlileri dernekleşti

Kayseri’de bina görevlileri, aralarındaki muhabbeti artırmak ve yakınlaşmaya yardımcı olmak amacıyla Bina Görevlileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği kurdu.
Açılışa, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı, Sayın Bayar Özsoy, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Bina Görevlileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erkan Aydın, dernek üyeleri ve yönetici katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “Öğretmenden, öğrenciye, din görevlilerinden başka iş yapan insanlara kadar herkes bir derneği, örgüt var. Sendikası, vakfı var. Arkadaşlarımız bize yönetim olarak ne zaman ‘bana böyle bir derneğimizin açılışı var’ dediler. Ben de ‘çok geçmiş kalmış bir amaç’ dedim. Değerli başkanımız ‘bunu böyle herkes söylüyor’ dediler. Dernek başkanımızı yürekten tebrik ediyorum. ‘Biz kendi sosyal statümüzü ve kendi haklarımızı savunmak üzere kurmuşken, aynı zamanda da iş yerimize daha güzel nasıl hizmet veriyoruz diye düşünüyoruz. Derneğimizin hedeflerinden biri de bu’ demesi hakikaten çok büyük bir kalite ifadesidir. Bina görevlilerimize benim belediye başkanı olarak bir teşekkürüm var. Neredeyse 3 yıl olacak bir korona belası yaşadık. Bu virüs serüveni bir sağlık görevlisi, iki belediye ve üç de bina görevlisinin sırtından geçti. Korona zamanı herkesin evine saklandı. Görevli onların çöpünü almak, dışarı çıkarmak zorundadır. Binanın genel kullanım alanlarını temizlemek zorundadır. Hatta acil olarak kaldırılacak olan olay da ambulansa kadar acil durumda kaldılar. Sonra deprem geldi. Bu sefer de herkes dışarı çıkarırken, yine bina görevlilerine aşırı iş düştü. Bina görevlisi binası bekleniyor. Demek ki ki bina görevlisi hem huzur hem emniyet hem güvenlik, esenlik ve hijyen açısından hem de unsurların her türlü güvenlik açısından bizim bir gözetim yardımcımız” amaçları kullanılmıştır.

“Kayseri’miz hep ilkleri yapıyor”
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ise, “Bina Görevlileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin ziyareti gerçekten güzel bir şey. Mustafa Başkanımızın ilklerini yapmayı sever. Kayseri’mizin hep ilkleri yapıyor. Ben ilk olarak açılan derneğin Kayseri’deki tüm bina görevlilerimize hayırlı olmasını dilerim. Hepimiz inşada geliştirme. Evimiz, gözlemlerimiz, arabalarımız ve misafirimiz tamamen bina görevlilerimize emanet. Allah’ın bina görevlilerimiz emanete iyi bakar ve iyi sahip çıkarlar. Dernek komutları da sosyal statülerini daha iyi bir hale getirirler” dedi.

“Binalarımızın sıkıntılarına ortak olmak için kurduk”
Bina Görevlileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erkan Aydın da, bu derneğin bir ilk olduğunu savunur, “Bina görevlilerini bir araya getiren, bina görevlilerinin sıkıntılarına ortak olan bunun yanı sıra görev oluşturduğumuz binalarımızın sıkıntılarına da ortak olmak için bina görevlisi arkadaşlar tarafından kurulan yardımlaşma ve dayanışma derneğidir . Allah’tan bu derneğin sadece Kayseri’de gezip, Türkiye geneline de yaygınlaşması, çoğalması en büyük temennilerimizden bir tanesidir. Bir ara bina görevlileri olarak çok yalnız kaldığımızı dinledik. ‘Birbirimizden haberimiz olsun. Birimizin sıkıntılarına ortak olmaya’ dedik. Bunun yanı sıra yaptığımız tablolar hepsine birlikte hizmet edelim mantığıyla bu derneği yönetmeye karar verdik. Çok şükür 6 ay önce temel attığımız derneğimizin bugün açılışını gerçekleştirdik. utan Rabbidirmesin hayırlı olsun, uğurlu olsun İnşallah. Şu anda resmi olarak açılalı 15 gün olmasına rağmen 100’e yakın üyemiz oldu. Bu da her gün üye kayıtlarıyla çoğalıyor. 200 yakın arkadaşımız da gelmeyi bekliyor. İnşaallah 2 ay gibi bir zaman alacak 500 üyeyi yakalayacağımıza. Sosyal medya üzerinden Bina Görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak arattıklarında karşılarına bizim derneğimizin öne çıkması” diye konuştu.
Konuşmaların ardından konferans kesimiyle örgütlenme açılışı konuşmaları.

Exit mobile version