‘Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden’ projesine Bağcılar’dan 8 bin 400 bina için başvuru yapıldı

'Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden' projesine Bağcılar'dan 8 bin 400 bina için başvuru yapıldı

Cumhurbaşkanlığı Recep Tayyip Erdoğan’ın kullandıklarında tüketimini geri döndürme projesi kampanyası ‘Yarısı Bizden’e bina bazında İstanbul’da en büyük ilgi Bağcılar’dan geldi. Bugün sona eren kampanyaya 8 bin 400 bina için başvuru yapıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gözetiminde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, normal şartlarda bir ay önce yeni bir seferberlik başlatmıştı. İstanbul’daki 1.5 milyon otoritenin yenilenmesi için hayata geçmesi ‘Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden’ projesiyle 5 yıl içinde depreme dayanıksız bina kalmaması hedefleniyor. Riskli alanlarda yer alan ya da sahiplerinden olan gözetim altına alınmalarına götürülerek gerçekleştirilerek sürdürülmesinin hızlandırılması ve muhtemelen doğal afetlere karşı daha hazırlıklı olunması amaçlanan “Yarısı Bizden” kampanyası, ilk baştaki yurt genelinden beri büyük bir ilgi gördü. Evini çekmek isteyen projeye başvuruda bulundu.

8 bin 400 bina için başvuru yapıldı
Başvuru süresi bugün sona eren kampanyaya İstanbul’da bina bazında en yoğun ilgi ise Bağcılar’dan geldi. Kampanyanın başladığı 26 Nisan sonuna kadar ilçedeki 8 bin 400 bina için başvuruda bulunuldu.

“Kentsel dönüşüm birinci tercihimiz”
Vatandaşların dış görünüşe olan yaklaşımından dolayı memnun olacaklarını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Ülkemiz ve bizim birinci sınıf dışarı çıkmamız. Kimliği ve vizyonu olan, çocukları geleceğe hazırlayacak bir kent kararı bilinciyle bir yapı oluşturmak istiyoruz” dedi.

Exit mobile version