Macaristan’dan Bursa’ya getirilen kızıl pandanın keyfi yerinde

Macaristan'dan Bursa'ya getirilen kızıl pandanın keyfi yerinde

Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliğine (EAZA) tam üye olan Bursa Hayvanat Bahçesi’ne, Macaristan’dan erkek kızıl panda getirildi. Neslileri yok etmekte olan kızıl pandaların üremesi bekleniyor.
Bursa’da 206 bin 600 metrekarelik alan üzerine kurulan hayvan barınaklarının yanı sıra 11 gölet, 2 bin ağaç, 50 bin çalı ve 150 bin yer örtüsü bitkisi ile hem hayvanlara hem çıkışe doğal ortamda sunan Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde yükselme sürüyor. 129 tür bin 13 hayvana ev sahipliği yapan Bursa Hayvanat Bahçesi’ne, Macaristan’dan erkek kızıl panda getirildi. Karantina süreci biten erkek panda, dişi panda ile aynı ortamdan çıkarıldı. Nesli üreme tehlikesi altında olan kızıl pandaların burada çiftleşip, nesillerinin sürmesi hedefleniyor.
Bursa Hayvanat Bahçesi’nde kızıl pandaların bakımını gerçekleştiren Yasin Yurtlu, “Bambi 1 deposunu beraberinde berabere. İlk geldiğinde 20 günlük bir karantina süresi vardı. 10 bölümleri kendi bölgesini saldık. Diğer arkadaşıyla birlikte zaman geçirme. Sabahları daha aktif hayvanlar, öğlenleri biraz daha ağır uyku süreleri geçiyor. Günde 1 öğün yemek veriyoruz. Elma, armut, muz ve ayrıyeten bambu ağaçlarıyla besleniyorlar. Sıcak havalarda bulunan odalar var 25 dereceden sıcak havalarda bulunan odaları kullanıyorlar. Çok fazla zıplayan bir hayvan olmadığı için alan şekli bu açık. Tırmanma özelliklerine sahip oldukları için ziyaretçi bazılarımız atmıyorlar mı? Buradan çıkamıyorlar mı? Gibi soruları değerlendirmeler. Buradan çıkamazlar ona göre önlemini aldı, alanı o yüzden açık. daha sakin hayvanları oynayarak gün içinde daha çok dinlenerek kalarak uyuyarak kalaraklar. Sabahları biraz daha aktifler biraz daha hareketliler. Nesliyi yok etmekte olduğu için yeni gelen Bambi ile birlikte daha çok sayılarını artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Exit mobile version