MBA Okullarında dikey tarım uygulamaları başladı

MBA Okullarında dikey tarım uygulamaları başladı

Eğitimde Modern Müfredat vizyonunu ve Yenilikçi Eğitim Ekosistemi Yaklaşımını referans alan Medicana Eğitim Grubu “Daha İyi Bir Dünya, Daha İyi Bir Ben” merkezindeki ile okul yaşamında bir ilke imza attı ve 7 şehirde bulunan 14 seferünde ‘Dikey Tarım’ uygulamalarını başlattı.
Sürdürülebilirlik değeriyle çocukların ekolojik yaşam ortamını benimseyen Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları, ‘Dikey Tarım’ uygulamaları çerçevensde çıkardığı Tema Eğitim Projesi, Çevrenin Genç Sözcüleri Programı, Eco Schools (Eko Okullar Projesi) gibi çevre ile ilgili projeleri yürütüyor. Böylece tüm gezilerde kurulan ‘Dikey Tarım’ sistemi ile MBA Okulları araştırmaları sürdürülebilir tarımın gerekliliklerini gösterme gösterildi.
Daha İyi Bir Dünya için sorumluluk almanın eğitimin sonuçları arasında yer alması gerektiğini vurgulayan Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları CEO’su Ayfer Batı: “Toprak olmadan yapılan bu ekim yöntemi sayesinde çevre koşullarına duyarlı ekolojik bir yaklaşımla bu ürünleri çözüm üreten, araştıran ve sorgulayan görevliler, Ekoloji ve Fen Bilimleri dersinde öğrendikleri bilgileri günlük hayattan çıkarak, yaparak ve yaşayarak deneyimlemeden geçerek buluyor. ‘Dikey Tarım’ sistemi üzerindeki bitki tohumlarını çimlendirmeyi sürdürmeleri ve her gün düzenli olarak tohumlarını kontrol etmeleri, çimlenme evresinin ardından ‘Dikey Tarım’ sistemini çalıştırma sistemi özel besin (mineralleri), pH ve ışık ayarını düzenleyerek her gün kontrolünü sağladılar. Tohum çim ürününe dönüştüğünde büyük bir heyecan yaşayan esasları, tüm üretim sürecinde aktif rol alarak tasarruf kazandılar. öğrenme deneyiminde her zaman devam eden ve üretmeye devam etmeye devam” ifadelerine yer verdi.

Exit mobile version