Milletlerarası Anadolu Kartalı-2023 Eğitimi nefes kesti

Milletlerarası Anadolu Kartalı-2023 Eğitimi nefes kesti

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından sistemli olarak icra edilen Memleketler arası Anadolu Kartalı’nın bu yıl gerçekleşen eğitimin seçkin gözlemcisi ve basın gününün ayağı tamamlandı. Eğitim her yıl olduğu üzere bu yılda nefesini kesti.
Uluslararası Anadolu Kartalı-2023 Eğitimi, Konya’da bulunan 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığında, Azerbaycan, Katar, NATO, Pakistan, Türk Hava Kuvvetleri ögelerinin iştirakleriyle 2 Mayıs – 12 Mayıs dönemlerinde icra ediliyor. Bu süreçte eğitime; Azerbaycan’dan 2 adet SU-25, Katar’dan 5 adet Eurofighter Typhoon, İngiltere’de 4 adet Eurofighter Typhoon, Birleşik Arap Emirliklerinden 4 adet F-16 ve NATO’nun 1 adet E-3A’sı gaye icra etti.
Türkiye’nin ise 34 adet F-16 savaş uçağı, 4 adet F-4E, 1 adet E7T, 1 adet KC-135R, 1 adet ANKA-S ve 1 adet AKINCI uçak hava araçları faaliyet gösterdi.
Eğitime Türk Hava Kuvvetleri Komutanlıklarının yanı sıra Azerbaycan, Katar, Pakistan, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri ve NATO’dan askeri birlikler katıldı. Eğitimle birlikte, müşterek çalışma yeteneğinin artırılarak misyona hazırlık geçitlerinden yükseltilmesi hedeflendi. Eğitim öncesi basın mensuplarına, eğitimde yer alacak hava araçlarının tanıtım toplantısı yapıldı. Daha sonra ise Türk Yıldızları’nın nefes kesen şovları başladı. Hava akrobasi takımı, izleyenleri teşhir altında bıraktı.

Exit mobile version