Misafir gönüllü Militsa Gürsu’ya çok alıştı

Misafir gönüllü Militsa Gürsu'ya çok alıştı

Gürsu Belediyesi, Eurodesk Temas Noktası koordinasyonunda, Avrupa Dayanışma Programı çerçevesinde, ilçede, Rusya’dan gelen Militsa Bodonava’yı ağırlıyor. Yerel faaliyetlerde gönüllülük yapan Militsa, Gürsu Belediyesi’nce ziyaret sosyal yardımlarda görev yer alıyor.
“Gençlerimizin dünya gençliğiyle iletişim halinde, sahip oldukları donanımlarla yetişerek dünya çapında başarıya imza atma destek olmak hedefiyle, gençlerimizin büyümesi için birçok proje ve hizmet gerçekleştirdik” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Rusya’dan gelen Militsa Bodonava’yı ilçemizde ağırtan ve kültürel yapı değerlerimizi öğrenmesini Hizmet sağlamada gönüllü olarak çalışma imkanı sunmaktan mutluyuz. Eurodesk Temas Noktamız koordinasyonunda dahil olduğumuz bu uygulama programlarıyla gençlerimizin de yurt dışında benzer bir sonuca katılarak farklı ülkelerin kültürlerini tanımlamalarına olanak sunuyoruz” dedi.

Militsa, gönüllülük, görevde görev alacak
Gençlerin eğitim ve gençlik yardım merkezlerindeki Avrupa fırsatlarından yararlanmalarını sağlayan Avrupa Dayanışma Programı kapsamında, Gürsu’da, beş ay boyunca gönüllülükte bulunacak olan Militsa Bodonava, Gürsu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce yapılan hizmetlerinde görev aldı. Militsa Bodonava’ya, Gürsu Belediyesi’nin sosyal tesislerinde ve farklı noktalarında gönüllü olarak çalışma yapılmak isteniyor.
Gürsu Belediyesi Eurodesk Temas Noktası Gönüllü Akademisi’nde ziyaret eğitimlerinde; proje yayıncılığı ve işletme ilişkisi, paydaş kurum bulma yöntemleri, iyi uygulama örneklerini incelemek amacıyla, Avrupa Birliği Erasmus ve ağaçlara ücretsiz katkı hakkı kazanırken, kariyer yönetimi ve ağ indirimi, uzman mentörler sayesinde sektörel teknik eğitimler, girişimcilik ve dijitalleşme çıkışlarının sürdürülmesi, düzenlenen seminerler, sunumlar, fuarlar, gençlik kampları, festivaller ve konserlerle sosyalleşme hizmetleri elde eden dünya çapındaki kişiler, Gürsu Belediyesi’nce düzenlenen yurtdışı gezilerine katılarak da hem kişisel gelişimlerine ivme katmış hem de yürütmenin kültürünü gençliğine aktararak, yürütmeyi gerçekleştirmenin galibi oluyor.

Exit mobile version