NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi’nin temeli atıldı

NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi'nin temeli atıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.
NEVÜ yerleşkesindeki inşaat arazisinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ise 20 ayda tamamlanmasının planlandığını, 200 milyon liraya mal olacak bina üniversiteye ve kente değer katacağını söyledi.
Üniversiteye destek sunan hayırseverlere teşekkür eden Aktekin, “NEVÜ Diş Hekimliği ve Uygulama Hastanesi ikamet 14 bin metrekare alanda hizmet sunacak. kullanım kullandı.
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, “Anadolu’nun irfanının hapsinden olan Hacı Bektaş Veli’nin adını taşıyan üniversitemize yeni bir binaya kazandırılmasının mutluluğunu artırma. 2007 yılında turizm Fakültesi ile başlayan hikaye bugün 23 bin öğrenciye eğitim veren dev bir tesise dönüşmüş durumda. Nevşehir, bir turizm kentinin yanında bir üniversite kenti olduğunu da kanıtlamış durumda” diye konuştu.
Temel atma mahalleleri Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’in yanı sıra AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan, Belediye Başkanı Mehmet Savran, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Hasan Ali Karasar, protokol üyeleri, akademik idari ve hayırsever iş adamları ile çok sayıda personel öğrenci katıldı .
Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte buton düğmesine temel attı.

Exit mobile version