Papa Francis’in ameliyatı başarılı geçti

Papa Francis'in ameliyatı başarılı geçti

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’in, karın bölgesi fıtık nedeniyle olduğu 3 operasyon başarılı geçti.

Karın bölgesindeki fıtık nedeniyle ameliyat olmak üzere İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan Gemelli Hastanesi’ne kaldırılan Katoliklerin ruhani lideri 86 yaşındaki Papa Francis’in ameliyatının başarılı bir şekilde yürütüldüğü açıklandı. Vatikan tarafından yapılanması, “Ameliyat tamamlandı. Sorunsuz geçti ve üç saat sürdü” denildi.
Papa’nın ne zaman taburcu olacağı açıklanmazken, Vatikan Sözcüsü Matteo Bruni ameliyat öncesi dönemde olacaktı, “Sağlık yerinde kalış, ameliyat sonrası normal seyir ve tam iyileşmeye ulaşmak için birkaç gün geçmesi” demişti.
İtalyan basınında yer alan kutlama, Papa’nın ameliyat sonrası katılacağı ve 18 Haziran’a kadar düzenleyeceği tüm olayların iptal edileceği belirtildi.

Papa 3’üncü kez hastanede müşahede altında kalıyor
Geçen marttan sonraki solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle organları kaldırılan Papa Francis, sol kolondaki divertiküler yükselme nedeniyle 4 Temmuz 2021’de ameliyat ameliyatından sonra 10 gün hastanede kaldı. Papa, son ameliyatının ardından 2013’te göreve gelişinden bu yana 3’üncü kez hastanede müşahede altında kalıyor.
Genç yaşta solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle çocuklarından birinin bir parçası alınan Papa, sağ dizindeki bağların gerilmesi ve küçük bir dizi kırığı nedeniyle bir yıl boyunca evli kullanan sandalye kullanıyor.

Exit mobile version