Romanya’da Çocuk Günü ile Türk Bayramı binlerce çocuğun katılımıyla kutlandı

Romanya'da Çocuk Günü ile Türk Bayramı binlerce çocuğun katılımıyla kutlandı

Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın farklı coğrafyalarında çocuklara yönelik çok sayıda büyük sonuca yönelik hedef gerçekleştirerek çocukların hafızalarında Türkçe ve Türk kültürüne dair olumlu bırakmaya devam ediyor.
Romanya’da faaliyet yürüten Bükreş ve Köstence Yunus Emre Enstitüleri tarafından Romanya’da kutlanan 1 Haziran Çocuk Bayramı ve 5 Haziran Türkçe Bayramı’nın birleştirildiği “Çocuk Şenliği”nin gerçekleşmesi büyük bir coşkuyla kutlandı.
Bükreş’te bulunan Romanya şubesi başta olmak üzere Romanya’nın çeşitli gruplarının düzenlenmesine 6 bin çocuk veli katıldı. Başkent Bükreş’te Romanya gemilerinin sonuna kadar organize edilen ve halka açık olan şenlikte, çocuklara yönelik spor ve eğlence faaliyetleri, uçuş sürüşü, sanal kulaklıklar, yarış ile atlama, eskrim, satranç, masa tenisi, robotik mini futbol ile tiyatro gösterimleri gibi pek çok etkinlik yer aldı.
Şenlikte, Romanya İçişleri Bakanlığı Sergisi, Romanya Hükümeti Futbol Takımı Kupaları Sergisi ve Romanya Ulusal Televizyonu tarafından korunma gösterimleri ile çocuklar doyasıya eğlendi.

Türkçe ve Türk Kültürünün zenginlikleri tanıtıldı
Yunus Emre Enstitüsünün standında örnek Türkçe kurs atölyesi, Türkçe oyunlar ve bilgi yarışmaları ve ebru sanatı atölyesi yer aldı. Çocuklar, Enstitü tarafından tavsiye bulmae katıldı, ebru atölyesinde kendi eşyalarını yapma imkanı buldu.
Misafirlere stantta zengin Türk mutfağından baklava başta olmak üzere çok sayıda lezzet ile Türk kahvesi ve çay ikramı yapıldı.

Çocuklara hediyeler Bükreş Büyükelçisinden
Programa iştirak eden Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan, Yunus Emre Enstitüsü tarafından sponsorların desteğiyle okul hediye çantalarını çocukları takdim etti. Düzenlenen etkinlikten dolayı memnuniyet ve tebriklerini ileten Büyükelçi Altan, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Uçurtma Festivali’nde çocuklar gökyüzünü renklendirdi
Köstence’deki Poiana Basmelor Oyun Parkı’nda ise Yunus Emre Enstitüsü tarafından “Uçurtma Festivali” düzenlendi. Çocuklar, Enstitü tarafından hediye edilen uçurtmalar ile gökyüzünü renklendirdi.
Festival kapsamına düzenlenen ebru atölyesine katılan çocuklar, boyanın özü olan dansını tanıma fırsatı buldu. Katılımcılara, kullanılan malzemelere ve renklerin Türkçe isimleri öğretildi. Ayrıca, Poiana Basmelor Oyun Parkı’nda en sevdikleri masal kahramanlarıyla birlikte oyunlar oynadılar ve dans ettiler. Festivalin sonunda Ülker, Grand Cotton, Pantep ve UID Romanya’nın desteği ile küçük sürpriz paketler çocuklara hediye edildi.

“Bütün insanların bayramını ve Türkçeye gönül veren herkes Türkçe Günü’nü kutlarım”
Romanya Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mustafa Yıldız, Romanya’nın farklı grup gruplarının katılımıyla sonuçta şenliğe ilişkin “Romanya’da kutlanan 1 Haziran Çocuk Bayramı’nı ve 5 Haziran Türkçe Günü’nü birleştirerek Bükreş’te Parlamento ile müşterek bir etkinlik düzenledik. Eş zamanlı olarak Köstence’de de çok sayıda farklı etkinlik ve uçurtma festivali toplantıları. Halka açık olan faaliyete yaklaşık 6 bin çocuk veli katıldı. gerçekten harika bir etkinlik oldu. Bütün ülkelerin bayramını ve Türkçeye gönül veren herkes Türkçe Günü’nü kutlarım” şarkılarını kullandı.

Exit mobile version