Savunma sanayisinin yönetici okulu SAHA MBA’nın 5’inci dönem kayıtları başladı

Savunma sanayisinin yönetici okulu SAHA MBA'nın 5'inci dönem kayıtları başladı

Savunma sanayisinin yönetici okulu SAHA MBA’nın 5’inci dönem kayıtları başladı. SAHA MBA Programı’na sektör kuruluşlarının ve yönetici adaylarının yoğun bir ilgi gösterdiğine dikkat yürüten SAHA İstanbul Genel Sekreteri Levent Kerim Uça, ”SAHA MBA ile 5 yılda dünyanın 10 MBA’den biri olmayı ve gerçekleştirmenin Milli Teknoloji Hamlesine katkılarımızı geleceğin yöneticilerini yetiştirerek yürütmeyi hedefliyoruz” dedi. .
SAHA MBA programı, işletme yönetimi konusunda gözetim bir anlayış kazanmak isteyenler profesyoneller için özel olarak kullanılan bir eğitim programı olarak tanımlanıyor. Türkiye’nin en prestijli, kararlı ve iddialı MBA programı olan SAHA MBA, lider yetiştirmeyi hedefliyor. Program, kurumsal ve aile işletmelerinin zorluklarına cevap veren bir yaklaşımla öğrendiklerini bir uygulama fırsatı sunuyor. Her yıl katma değeri artan programı, 5’inci dönem için kayıtlarını almaya başladı. Sektör liderleri ve üst düzey bürokratların da yönetici olarak yer alıyor Türkiye’nin en prestijli, odaklı ve iddialı MBA programı, kullanım ile üretilen değerin aşırı milli üreticiye ulaştırarak lider yetiştirmeyi hedefliyor. Hem kurumsal hem de aile işletmelerinin sorunlarına cevap veren program ile öğrendiklerini bir yere kadar uygulayabiliyor. Oluşturduğu katma değeri her yıl daha da arttıran program 5. dönem kayıtlarını almaya başladı.
2023 -2024 döneminde SAHA MBA programı; 4 temada 52 eğitim başlığı ve temalara ek iş yönetimi simülasyonu, profesyonel mentorluk ve vaka modülleri ve sektör liderleri ve bürokratların deneyim paylaşım girişleri şeklinde verilen ek dersler ile işletim 404 çalıştırma eğitim vermeleri. 2019 yılında hayata geçirme SAHA MBA Programının İstanbul, Ankara ve Gaziantep olmak üzere 3 merkezde düzenlenen eğitim baskısı 2019’dan beri 85 ayrı firmadan 200 yönetici, yönetici adayı ve firma sahibi eğitim aldı. SAHA MBA genel müdürlüklerinin yayılmaları yüzde 40 genel müdür, yüzde 25 üst yönetici adayı, yüzde 25 yönetici adayı ve yüzde 10 ise danışman, mali müşavir gibi yöneticilik öğelerini yetiştirmek isteyenlerden oluşuyor.
5. Dönem, İstanbul ve Ankara’da 30’ar kişilik kontenjan ile açılıyor. Adayların ön kayıtlarının bitişinin ardından özgeçmişler puanlanarak programa uygun adaylar seçilecek.

5’inci MBA 2023 Eylül’de başlayacak
SAHA MBA 2023- 2024 döneminde savunma, istekli ve uzay sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarımızın yöneticilerinden ve firma sahiplerinden oluşan 90 potansiyel Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, SAHA İstanbul YK Başkanı Haluk Bayraktar, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kacır, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, Türkiye Uzay Ajansı S. Hüseyin Yıldırım gibi endüstri içinde olan, dinamikleri çok iyi bilen sektör liderleri ile deneyimlerini aktarıyor.
Program, finans, pazarlama, insan kaynakları yönetimi, stratejik yönetim ve yönetim yönetimi gibi konuları içerir. Ayrıca, liderlik ve iletişim becerileri, inovasyon ve girişimcilik konularında da eğitimler veriliyor. SAHA MBA programı, dünyanın en popüler MBA programlarının müfredatları esas olarak hazırlanmıştır. Program, iş dünyasıyla temas halinde olan ve konusunda en iyi yerli ve yabancı izleyiciler, profesyonel eğitmenler ve TÜBİTAK TÜSSİDE’nin uzman kadrosu tarafından çıkarılır. Sektör liderleri ve üst düzey bürokratlar da yönetici olarak yer almaktadır.

“Dünyanın 10 MBA’den biri olmayı hedefliyoruz”
SAHA MBA Programı’na sektör yöneticilerinin ve yönetici adaylarının yoğun bir ilgi gösterdiğine dikkat yürüten SAHA İstanbul Genel Sekreteri Levent Kerim Uça, “Türkiye’nin üst düzey yönetiminin, dünyanın ve Türkiye’nin önemli üniversitelerden eğitim süresinin yer aldığı uluslararası kaliteye sahip eğitim kadromuz ve müfredatımızla bir ilki gerçekleştiriyoruz. Katılımcılara uluslararası bir bakış açısı ile rekabet gücü kazandıran programımızı, 2022-2023 yılında İstanbul’da Bilim Üsküdar’da ve Ankara’da Teknopark Ankara’da olmak üzere 2 merkezde gerçekleştirdik ve oldukça yoğun bir yola çıktık. Harvard, Oxford, Stanford, London Business School gibi dünyanın önde gelen okullarının aralarında bulunduğu yer on beş üniversitenin MBA programlarını inceleyerek hazırladığımız SAHA MBA ile 5 yılda dünyanın 10 MBA’den birini yapmayı ve yürütmenin Milli Teknoloji Hamlesine katkılarımızı gelecekten başlayarak yetiştirerek sürdürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Exit mobile version