Sultangaziline Cumhurbaşkanı Erdoğan için adağını yerine getirdi

Sultangaziline Cumhurbaşkanı Erdoğan için adağını yerine getirdi

Sultangazi’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sevdalısı bir grup genç, 28 Mayıs’ta düzenlenen 2.tur seçimlerinin kazanılmasının ardından dede yadigarı 1976 model kamyon ile konvoy havalandırma adasını kesti. Dede yadigarı kamyon ile konvoy yapan gençlerin o anları cep telefonu kamerasına yansıdı.
Sultangazi 50. Yıl Mahallesi’nde yaşayan İlyas Yılmaz (28), 28 Mayıs’ta düzenlenen 2. tur yerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sandıktan zaferle gücünün ardından dede yadigarı 1976 model kamyonla Sultangazi’de tur attı. Yaklaşık 50 araç daha konvoya katılması ile güzergahı uçuş noktalarına, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün hükümdarı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kısıklı’daki evinin önüne gitti. Erdoğan’ın evinde bulunmadığı öğrenilenler bir süre daha konvoy gittikten sonra Sultangazi’ye giderken komşu gün ise daha genel olarak söz verdikleri adağını keserek mahalledeki ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Öte yandan dede yadigarı kamyon ile konvoy yapan gençlerin o anları cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde kamyon kasasına binen çok sayda grup bayrakları sallayarak köprü üzerinden geçtikleri görülüyor.
Dede yadigarı 1976 model kamyonunun direksiyonuna arkadaşları ile birlikte konvoy yapan İlyas Yılmaz, “15 Temmuz’da darbe zamanında ki kötü bir zaman geçirdik. deseydim halkımız da binseydi.Sağ olsunlar amcalarımdan ricada bulundum.Araba ile ben de böyle bir şey yapabilir miyim diye onlar da aracı bana onlardan hediye verdiler çok teşekkür ediyorum kendilerini.Nasip oldu derneğimiz başkanımız Ayhan Sarıyaprak dedi ki;araca binelim, birkaç kişi bayrak salalım. , caddelerde dolaşalım bir anda farklı oldu.Peşimize 40-50 araç birdenbire geldi.Kamyonla toplu halde köprüden geçtik.Kısıklı’ya Cumhurbaşkanımızın evinin önüne gittik. vatana millete hayırlı olsun. Özellikle ısrar etti kıramadık adımızı da ertesi gün sabah kestik dağıttık” dedi.
Azerbaycan asıllı Faik Memmedov ise, “Benim adım vardı. Adımı kestim vatana millete hayırlı olsun. Allah kabul etsin. Reis kazandı Allah’a çok şükür” dualarını kullandı.

Exit mobile version