Süt banyosu işçi yapan canlı yayında açıklama yaptı

Süt banyosu işçi yapan canlı yayında açıklama yaptı

Süt toplama odasının içinde genel bakış sosyal geniş paylaşımların ardından hapishaneye girme 6 gün sonra serbest bırakılan işçi, iftiraya götürmeni o hareketlerini kendi istekleriyle yapmadığını söyledi.

Türkiye, günlerce o işçiyi konuşmuştu. Konya’nın Meram ilçesindeki süt toplama merkezinde bulunan kazanda süt banyosu yaptığı suçlamasıyla 6 gün hapishanede kalan Emre Sayar, Kanal D ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan, sunuculuğunu Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı’nın yaptığı Neler hayatta kalan sığınakla telefondu. Sayar, sosyal medya aracılığıyla kendisine hakaret edilmekte tespit edildiği 70 kişinin dava açtığını kalıcı iftiraya bakışını öne sürdü.

“Kendi isteklerimle yapamadım”
Emre Sayar şöyle konuştu: “Yaptığım doğru bir şey değil. Ama girdiğim o kazan süt kazanı değil. Burada yanlış bir algı oluşmuş. Onayı var, dili var. Girdiğim o teknenin içine kesinlikle süt konulmuyor. O bizim dezenfektan teknemiz. Orada duş almayı doğru söylemiyorum. Yanlış yaptım bir şekilde. İşyerinde sahip oldukları sorumluluk gereği bir bedel ödedim. Ben kendi isteklerimle o kazana girmedim. Benim üzerimdeki müdürüm beni buna zorunlu tuttu. Çünkü ben işimde dalgınlığım sonucu bir hata giderim, 5 tona yakın süt ziyan olmuştur; benden sorumlu müdürüm de bana bu cezayı verdi. Şahitlerim de var. Bana dedi ki sana ceza olarak böyle bir şey veriyor, çünkü işyerine borçlanıyorsun; senden bunu tahsil edemem için bunu yap.’ benim de maddi durumum iyi olmadığı için kabul ettim. Olaydan sona uzunca bir süre iş tecrübesi var. Karakolda ifademi, adliyede ifademi hep o müdürüm söyletti. ‘Cezaevine girdiğimde de bana ‘Ben sana bakarım’ dedi. Ama sonrasında bir daha ona hiç ulaşamadım. Bu olayda tek yanan ben oldum. Hiç şirket bir şey olmadı, ne patrona ne işyerine. Olan sadece bana oldu. Evliyim çoluğum çocuğum var. İşyerinde çalışma arkadaşlarıyla kullandıkları WhatsApp grubu bu görüntüye atıldı. Ardından patronumuz ‘bu ne rezillik’ dedi. Arkadaş da sosyal medyaya atmış. Patronun tepkisi üzerine hemen silmiş. Ama silmeden önce oradan biri almış. Bu video 15 gün sonra haberlere düştü ve ben hapishaneye düştüm. Sosyal medyada bana hareket edenlere dava açmaya çünkü kimsenin bana olayından bilmemeye hakaret etmeye hakkı yok.”

Süt toplama merkezindeki işçiden Sayar’ın temizliğini kazandığında süt banyosu yaptığı ana ait görüntüler, 6 Kasım 2020’de sosyal medyada paylaşılmış. Paylaşılan görüntülere tepki yağmış, olay yargıya taşınmıştı.

Exit mobile version