TAV Technologies, Orta Asya’daki üreticisine Azerbaycan ile devam ediyor

TAV Technologies, Orta Asya'daki üreticisine Azerbaycan ile devam ediyor

TAV Technologies Orta Asya’da Almatı, Semerkant ve Aktöbe havalimanlarının Azerbaycan’ın ardından Haydar Aliyev Havalimanı’nda hizmet vermeye başladı. Şirket tarafından sağlanan “Yuva Koordinasyon ve Yönetim Sistemi (SCMS)” ve “Seyahat Belgesi Yetkilendirme Sistemi (TDAS)” adlı dijitalleştirme teknolojileri Haydar Aliyev Havalimanı’nda kullanılacak.
TAV Havalimanları’nın iştiraki TAV Technologies tarafından verilen “Yuva Koordinasyon ve Yönetim Sistemi (SCMS)” ve “Seyahat Belgesi Yetkilendirme Sistemi (TDAS)” çözümleri, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün Haydar Aliyev Havalimanı’nda gidecek. “SCMS” çözümü ile havalimanında slot tahsisi ve yönetimin sağladığı olanaklar artırılacak, “TDAS” ile pasaport ve seyahat deposunun kontrolü tamamen otomatik ve dijital hale getirilecek. TAV Technologies Genel Müdürü M. Kerem Öztürk, “Bu proje, şirketimiz için önemli bir kilometre taşı olan Azerbaycan’daki ilk girişimimizi temsil ediyor. İleri teknoloji sistemlerimizin Haydar Aliyev Havalimanı’nın dijitalleşmesine, büyümelerinin genişlemelerine ve yolcu uçuşunun arttırılması katkıların sağlanabileceğine dair bilgiler” dedi. .
Azerbaycan Havayolları CJSC (AZAL) Birinci Başkan Vekili Samir Rzayev, “Haydar Aliyev Havalimanı ile TAV Technologies arasındaki iş birliği, yolcu hizmet kalitesini artırmak ve amaçları gerçekleştirmek için optimize etmek için ileri teknolojilerin kullanılması konusunda yeni bir fırsat sunacaktır. güvenlik önlemlerini artıracak ve yolcu hizmetlerini bir şekilde koruyacak” diye konuştu.
Azerbaycan’ın milli taşıyıcı şirketi Azerbaycan Havayolları (AZAL) için ana üs olarak hizmet veren Haydar Aliyev Havalimanı, birçok kez en iyi havalimanı olarak seçildi. Son olarak, Skytrax 2023 Dünya Havalimanı Ödülleri’nde “Orta Asya/BDT’de En İyi Bölgesel Havalimanı” kategorisinde ödül almış ve ayrıca “Orta Asya ve BDT’de En İyi Havalimanı Personeli” kategorisinde iki sene üst üste adaylık ücreti.
Gelişmiş havalimanı teknolojisi çözümleri sağlayan TAV Technologies tarafından sunulan “Slot Koordinasyon ve Yönetim Sistemi (SCMS)” ve “Seyahat Belgesi Kontrol Sistemi (TDAS)”, havalimanlarında hizmet veren ve yolcu müşteri hizmetlerine ikramiye sunuyor. “SCMS” havalimanı yuva koordinatörlerinin ve kapasite planlayıcılarının kapasite gereksinimleri IATA sisteminin tam uyumlu olarak karşılamalarını sağlarken “TDAS” hızlı ve verimli güvenlik kontrol noktası ayarlaması ve havalimanı yükünün yönetiminin yolcu hacmi tahminini yerine getirmeye yardımcı olan istatistikler sunuyor.

Exit mobile version