TCG Anadolu İstanbul Sarayburnu’nda yeniden ziyarete açıldı

TCG Anadolu İstanbul Sarayburnu'nda yeniden ziyarete açıldı

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi ve Türkiye’nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, dün İstanbul Boğazı’ndan selamlama geçişi yapıldıktan sonra Sarayburnu Limanı’na dönerek yeniden ziyarete açıldı. Ziyaretin ilk anlarından itibaren gemiye ilgi gösterdi.
Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi ve Türkiye’nin en büyük askeri gemisi TCG Anadolu, daha önce de Sarayburnu Limanı’na demirlenerek müşterilerini ziyaretine açtı. TCG Anadolu daha sonra İzmir’de bayan ziyaretine açılışının ardından yeniden İstanbul’a döndü. Sarayburnu’na demirleyen TCG Anadolu, bugün saat 14.00’ten itibaren yolcu ziyaretine açıldı.

“Bizim için son derece gurur verici”
Kocaeli’den geldiğini ifade eden Mücahit Küçükmotor, “Gemiyi incelemek için ilk defa Gölcük’ten geliyorum. Gemilerin ilk ziyarete açılma vakti olmamıştı. Gemimizin olması gurur verici. Savunma sanayiinin en önemli gururu. Bizim için son derece gurur verici. Yapanlardan, yaptıranlardan, çalışanlardan Allah razı olsun” dedi.

“Bu bir onur meselesidir”
Ailesi ile gemiyi görmeye gelen Emre Küçükmotor, “Ülkemiz açısından daha gurur verici. Savunma sanayisi açısından gurur verici olduğu için ziyarete geldiğimiz yer. Ben buradan tüm gençlere ve vatandaşlarımıza ziyarete gitmeleri gerektiklerini söyleyebiliriz. Bu bir onur meselesidir” şeklinde konuştu.
Sarayburnu Limanı’nda doğum ziyaretine açık olan TCG Anadolu, saat 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Exit mobile version