TÜDKİYEB Başkanı Çelik: “Tarımda kaybolacak zamanımız yok”

TÜDKİYEB Başkanı Çelik: “Tarımda kaybolacak zamanımız yok”

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Tarım ve Orman Bakanlığında şuradaki devir teslim işleminden sonra açıklamalarında bulunarak tarımda kaybolacak zaman olmadığını kaydetti.
Genel Başkan Çelik, Bakanlıkta görev devir teslim törenine katılarak eski Bakan Kirişci’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek yeni Bakan Yumaklı’ya başarı diledi.
TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, devir teslim töreninin ardından gidecek, “Yeni Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’nın Bakan Yardımcılığının yaptığı görev süresi büyük hizmetler vermiş ve Bakanlığımıza bağlı KİT’lerle ilgili sorun ve yollara hiç zaman kaybetmeksizin çözüm odaklı yaklaşımla yolumuzu ilerletme büyük başarıa imza atmıştır. Dolayısıyla Bakanlık görevine gelmesiyle birlikte tarım sektöründe olumlu bir hava yaratılmıştır. Sektörün elde ettiği ve parçalarını olarak bir ekip ruhu içinde Sayın Bakanımızla güzel hizmetlere adım adım ilerleyeceğimize olan inancım tamdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şanına yakışır bir kabine oluşturmuş olması 85 milyon insanımız adına Hoşnut vericidir. Yeni kabinede görev alan sektörümüzün zorluklarına vakıf Hükümdar Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz ve tüm Bakanlarımıza üstün başarı diliyoruz. emanetin refahı ve selametine yapılmış olan her türlü hizmete saygıyla anmak ve takdir etmek bizim görevlerimizden sorumludur. Bu manada tarım sektörüne sahip olduğu güzel hizmetlerle daima takdir edilecek olan eski Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci ve diğer Bakanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
“Tarımda kaybolacak zamanımız yok”
Genel Başkan Çelik, artık tarımda kaybolacak zaman olmayacağını vurgulayarak, “Tarım sektöründe çözüm bekleyen birçok sorunu vardır. Hiç vakit kaybetmeden tarımda peş peşe yapılacak hamlelere ihtiyacı vardır. Bu nedenle tarımda kaybolacak zamanımız yok. Türkiye’nin Yüzyılı üretim yılı olmalıdır. Üretim yolunda sağlanacak başarıdan dolayı kazanan hem kullanıcılarımız, hem vatandaşlarımız hem de işletmecilerimiz da sergileyecektir. Onun için kolay ki çözümünde savunma sanayi kadar önemli olan tarım sektörü sıralamasında birinci yer almalıdır. Bizim gayretimiz gerek tüketicilerimizin kullandığı üreticilerimizin ve yetiştiricilerimizin hak ve menfaatlerini korumak adına tarım sektörünün tüm zorluklarının çözümünde Merkez Birliği olarak aktif rol alacaktır. Dün olduğu gibi bugün de 7/24 Bakanlığımızın emrindeyiz. Bizim taleplerimiz kişisel çıkarlar için değil üreticilerimizin önünü açmak ve 85 milyon kasamızın hak ve menfaatlerini korumak için olacaktır. Dolayısıyla Sayın Bakanımız İbrahim Yumaklı’nın ebeveynliğinde Bakanlığımız bürokratları ile el ele vererek sorunlarımızın hızlı bir şekilde çözüleceğine olan inancımız tamdır“ dedi.

Exit mobile version