Ulaşımda Kahramanmaraş modeli devam ediyor

Ulaşımda Kahramanmaraş modeli devam ediyor

Ulaşımda ‘Kahramanmaraş modeli’ adı verilen sistem kapsamında özel halk otobüsü esnafına 6 Şubat trenine bu yana 60 milyon TL’lik destek verildiği bildirildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 6 Şubat depremlerinin ardından ücretsiz hale getirildiğini toplu taşıma ölçülerinin bu tarihten itibaren büyütüleceğini açıkladı. 6 Şubat tarihinde yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında ulaşım konusunda Kahramanmaraş modeline devam ettirilirken, bu kapsamda özel halk otobüsü esnafına, mazot desteği de dahil olmak üzere birçok desteğin sağlandığı kaydedildi.

“Ulaşımda Kahramanmaraş modeli devam ediyor”
Bu güne kadar hem toplu taşıma esnafının üzerinde biriken yükü vardır hem de Kahramanmaraşlı yükü depremler sonrasında toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlandığını belirtti Başkan Güngör, “6 Şubat’a kadar bu güne kadar toplu taşıma hizmetlerini ücretsiz olarak devam ettirdik. Deprem gününün bu güne kadar toplu taşıma esnafımızı zarar görmeden indirmeden 60 milyon TL’lik destek verdik. Bu süre içinde toplu taşıma hizmetlerinin masrafı olmuş olsaydı hemşehrilerimizin cebinden de 25 milyon TL’lik bir nakit bedeli elde edebilmişti. Hem 60 milyon TL toplu taşıma esnafımızı destekledik hem de 25 milyon TL toplu taşıma kullanan hemşehrilerimizi destekledik. UKOME’nin kararı ile bugünden itibaren toplu taşımada maliyete geçildi ve aynı zamanda ulaşımda Kahramanmaraş’ı devam ettiriyoruz. Aylık 20 milyon TL toplu taşıma esnafımıza desteğimiz devam ediyor. Bizim şu anki ebeveynimiz tam 7 TL, öğrenci ise 4 TL devam ediyor. Bugün toplu taşımamıza esnaf desteği vermemiş olsaydık bu tutarlar bugün bilet fiyatlarımız 30 TL civarında olması gerekiyordu” dedi.
Birkaç toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlandıklarını koruyanlardan Furkan Saylak, “Toplu taşımadan memnunuz şu an. Belediyemiz ücretsiz taşıma seferleri yapıyor. Her şeyi bitirmenin geldiği gibi buna da zam gelecek. Herkesin beklediği bir şey bu. Şu an hizmetlerden memnunuz” diye konuştu.

Exit mobile version