Ünlü iş adamı Richard Branson’a dev yolcu gemisi Bodrum’da ilişkin

Ünlü iş adamı Richard Branson'a dev yolcu gemisi Bodrum'da ilişkin

Muğla’nın Bodrum ilçesine gelen dev kruvaziyer gemi esnafı ve turizmciyi sevindirdi. İşçi dahil 2 bin 540 kişiyi taşıyan gemiden inen bin 444 yolcu, Bodrum’un turistlik ve kültürel yerlerini gezerek dönem önceki ilçeye can suyu oldu. Ünlü İngiliz iş adamı, muharrir ve ticari astronot Richard Branson’a ilişkin geminin dönemi boyunca 18 sefer yapacak ve yaklaşık 25 bin turisti Bodrum’a kadar uzatacağı öğrenildi.
Yaz dönemi öncesi Bodrum’a gelmeye başlayan yolcu gemileri Bodrum’a can suyu oldu. Ünlü İngiliz iş adamı Richard Branson’a ilişkin gemiyle Bodrum’a gelen bin 444 yolcu ile bin 96 çalışanıyla gelen Virgin Voyages’ın yardımına yeni kattığı Resilient Lady isimli gemiden inen yabancı böcekler Bodrum’un en ünlü sokaklarını gezerek alışveriş yaptı. Kültürel ve turistik yerler gezen yolcular turizmcinin yüzü de güldürdü. Dönem boyunca 18 sefer yapacağı öğrenilen yolcu gemisinin yaklaşık 25 bin turisti öngörüyor. 277 metre uzunluğundaki Bahama bayraklı geminin akşam saatlerinde hareket teslimi öğrenildi. Uzaya birinci turisti götüren İngiliz iş adamı muharrir ve uzaya turist seyahati yaptıran ticari astronot Richard Branson’a ilişkin gemi, dış görünüşüyle ​​de dikkatleri üzerine çekti. Gemiyi gören bol bol fotoğraf çektirdi.
Bodrum’a gelen yolcu gemisinin turizme büyük bir katkı sağladığı lisana getiren Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Lideri Ömer Faruk Dengiz, “Bugünden itibaren Virgin Voyages gemisi 1444 yolcusuyla Bodrum’a gelmiş bulunmaktadır. Kurvaziyer gemisi Bodrum’a 18 sefer düzenleyecek. Bu yıl başarılı bir biçimde devam edecekse 125 binde deniz yoluyla yabancı turist gelecek demek oluyor. 1,5 milyona yakın yabancı turist gönderme konusunda deniz ve hava yoluyla maksat koyduğumuzu söylemiştik. Deniz yoluyla 125 bin turisti bekliyoruz’ dedi.
Öte yandan Seabourn Encore isimli Bahamalar bayraklı 210 metre uzunluğundaki Seabourn Encore, gemi yanaşma limanına demir attı. Gemide yüklü olarak Amerikalı ve İngiliz yolcunun bulunduğu öğrenildi. 521 yolcu, 420 işçi bulunan gemiden inen yolcular Bodrum’u gezmeyi, yüzmeyi ve alışveriş yapmayı ihmal etmedi.

Exit mobile version