Yüksek Mahkeme’den Prens Harry’nin gizliliği polis koruma talebine ret

Yüksek Mahkeme'den Prens Harry'nin gizliliği polis koruma talebine ret

Prens Harry’nin İngiltere’de bulunduğu süre boyunca özel polis koruması için ödeme yapma teklifini Yüksek Mahkeme reddetmedi.
Birleşik Krallık’ta 2020 yılında ayrılan Prens Harry’nin özel koruma durumuna bağlıydı. Şahıs ve ailesi için Birleşik Krallık’ta bulundukları süre boyunca, masrafa yönelik polis koruma talebine ilişkin dosyanın eski haftası Yüksek Mahkeme tarafından tek celsede reddedildiği ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı avukatları, varlıklı kişilerin özel ödeme yaparak polisten koruma talep etmelerine karşı açıklamalarını belirtirken, “Varlıklı kişi para karşılığı polisten güvenlik talebinde bulunmasına izin verilmesi fikrine karşı çıkmak bir politika kuralıdır” kullanılmıştır. Kararın ardından Prens’in avukatları teklifin reddine ilişkin adli inceleme isterken, çevre Bakanlığı ise kararın değişme olasılığının çok az olduğunu belirtti.
Geçen gün New York’ta Sussex Dükü Harry ve Düşesi Meghan’ın içinde olduğu araba ile gazeteciler arasında tehlikeli bir kovalamaca yaşanmıştı. Geçen Temmuz’da Prens Harry, güvenliğiyle ilgili karar verme aşamasında yasal incelemeleri için onay almayı başarmış ve bu incelemeler henüz duyurulmamıştı.

Exit mobile version