Zoopark’taki kaplumbağalara Dünya Kaplumbağa Günü’nde ziyafet

Zoopark'taki kaplumbağalara Dünya Kaplumbağa Günü'nde ziyafet

Dünya Kaplumbağa Günü’nde Bursa’daki hayvanat yükünün kaplumbağalar gününü kutladı. Kaplumbağalar için özel olarak tüketilen havuç, salatalık, marul ve benzeri meyve ve sebzelerden oluşan tabak kısa sürede tükendi.
Bursa’da yaklaşık 206 bin metrekarelik alan 135 türden bini aşkın hayvanın bulunduğu ve yılda 1 ziyaretçiyi ağırlayan hayvanat yemekleri ‘Dünya Kaplumbağalar Günü’ kutlandı. Hayvan başına düşen doğal alanlarla Avrupa’daki en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği’nin tam üyesi olan hayvanat konuklarıki kutlama, tahmin edildiği gibi havai fişekler, meşale, makarna ve şarkılarla olmadı. Kendi bölgelerinden kendi günlerinden habersiz dolaşan kaplumbağalar, bakıcıları tarafından konan tabaktaki sebze ve meyveleri tüketmek için birbiriyle yarıştı.
Kısa sürede tabağa konakları bitiren kaplumbağalar için alışılagelmişin dışında bir kutlama konukevleri bakıcıları Arif Ardıç, “Bahçemizde, Afrika ve leopar kaplumbağaları mevcut. 8 adet kaplumbağalar genellikle 1 öğün besleniyor. değişiklik olsun, mutlu olsunlar istiyoruz” dedi.
Hayvan yaşamının yanında 11 gölet, 2 bin ağaç, 50 çalı bitkisi ve 150 bin yer bitkisiyle nesli tükenmekte olan büyük bir alan olan park, çocukların ana kadar yavruları tarafından da büyük ilgi görüyor.
2000 yılından beri her 23 Mayıs’ın Dünya Kaplumbağa Günü olarak kutlandığı cihazlarda ise, hedefin insanların hem evcil kaplumbağalar hem de ölüme maruz kalma altında olan deniz gölgelerini gölgede bırakmayı elde ettiğini söyledi.

Exit mobile version