09:05 Atatürk, Anıtkabir’de Dolmabahçe’de anılıyor

Atatürk, 10 Kasım 2022 saat 09:05'de ebedi istrihatgahı Anıtkabir ve yaşama gözlerini yumduğu Dolmabahçe'de saygıyla, rahmetle anılıyor.

09:05 Atatürk, Anıtkabir'de Dolmabahçe'de anılıyor

Türkiye genelinde sabah saatlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 84. ölüm yıl dönümü etkinlikleri kapsamında hareketlilik yaşanıyor. Ebedi istrihatgahı olan Başkent Ankara'da Anıtkabir'de ve gözlerini hayata kapadığı İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda anma etkinlikleri programı sürüyor.

Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet eden, Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. yıl dönümünde tüm Türkiye'de saygıyla anılıyor.

Atatürk 10 Kasım 2022'de saygıyla, minnetle anılıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren Başkent Ankara'da Ata'nın huzuruna çıkmak isteyen binlerce vatandaş Anıtkabir önünde bekleyişini sürdürüyor.  Devlet Erkanı, Anıtkabir'de saat 09:05 itibariyle saygıyla anmak için Aslanlı Yol üzerinde yürüyüş için hazırlanırken, çok sayıda vatandaş Atasını ziyaret için Anıtkabir bahçesinde.

İstanbul'da ise Dolmabahçe sarayı önünde sabahın ilk ışıkları ile çok sayıda vatandaş, Atatürk'ün yaşama gözlerini kapadığı odayı ziyaret etmek için bekleyişini sürdürüyor.

[ilgili-haber=2114]

Exit mobile version