Abdullah Çiftçi yorumladı! Kehanet gibi kapaklarıyla bilinen The Economist 2023 kapağıyla ne anlatıyor?

The Economist dergisi, her yılın başında kehanet diye nitelendirilebilecek kapaklar ortaya çıkarıyor. Toplumun geneline bakıldığında ise bu kehanetlerin çoğunun doğru olduğu düşünülüyor ve bu da The Economist kapaklarını belki de daha önemli hale getiriyor. Abdullah Çiftçi ise son kapağı sosyal medya hasabında uzun uzun yorumladı.

The Economist dergisi, her yılın başında kehanet diye nitelendirilebilecek kapaklar ortaya çıkarıyor. Toplumun geneline bakıldığında ise bu kehanetlerin çoğunun doğru olduğu düşünülüyor ve bu da The Economist kapaklarını belki de daha önemli hale getiriyor. Abdullah Çiftçi ise son kapağı sosyal medya hasabında uzun uzun yorumladı. Geçtiğimiz yıllarda bir çok önemli yoruma ve kehanete konu olan The Economist dergisi kapakları şaşırtıcı bir biçimde bunların gerçekleşmesiyle birlikte daha da dikkat çeker bir hal aldı. Geriye dönüp baktığımızda ilk olarak 2020 yılının kapağından bahsedilebilir.

O dönem yayınlandığında, kapakta Covid-19 ile ilgili bazı şifrelerin verildiği düşünülmüştü. 2022 yılı ilk kapağında ise ABD ve Çin arasındaki ilişkiler, enerji kaynaklarına yapılan vurgu ve covid-19 sonrası yaygınlaşan aşılar kendilerine yer bulmuştu.

2022 yılının son günlerine yaklaşırken 2023 öncesi ilk kapağı da yayınlandı. Bu yayınlanan kapakta yine bir çok detaya yer verildi.

ABDULLAH ÇİFTÇİ:BURADA BİR HAYAT DÖNGÜSÜNDEN BAHSEDİYOR VE BU DÖNGÜ KIRILIYOR

Abdullah çiftçi Ekonomist’in kapağı ile ilgili yaptığı yorumda ‘Burada bir hayat döngüsünden bahsediyor ve bu döngü kırılıyor’ ifadelerini kullandı. Çiftçi ayrıca herkesin nükleer işaret olarak yorumladığı kareyi ‘Aslında bu o değil. bu döngünün yok olmasının sebebi olarak insanı gösteriyor ve kaputalizmi suçluyor’ dedi.

YENİ BİR SİSTEM YENİ BİR DÜZEN

Kapakta Müslümanlar, Hindular, Hırıstiyanlar, Museviler var. Yerel bir topluluk olarak amişler var. Mitolojik olarakta 4 tanrıdan da bahsedildiği belirten Çiftçi ‘Temel olarak yeni bir dünya düzenine vurgu yapılıyor. Bu gezegen kurtarmaya yönelik nitrojen döngüsü, yeşil enerji, yeşil mutabakat, karbon ayak izinin takip edilmesi, hayatın yeniden düzenlenmesi için belli inanışlara yönelik kendilerince böyle düşündüklerinin mesajını vermişler.’ dedi.

İnsanlık için çok önemli olan konular üzerinden belli bir idoloji geliştirerek insanlığa yeni bir düşünme şekli ve yeni bir yaşam tarzı uygulamak istediklerini bunuda bu dergi ile öne sürdüklerini belirten Çiftçi ‘Burada önümüze 2023 den itibaren gelecek karbon ayak izinin takip etme adı altında insan takip etme projeleri gelicek. İnsanların inançlarıyla direk olarak sarsılacak şekilde oynuyorlar’ ifadelerini kullandı.

ABDULLAH ÇİFTÇİ YOUTUBE HESABI VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

abdullah çiftçi

Exit mobile version