Amasra maden patlamasında şehit olan 3 çocukluk arkadaşı madenci yan yana toprağa verildi

Amasra'da yaşanan patlamada yaşamını yitiren şehit madencilerin cenazeleri defnedilmeye devam ediyor. Aynı köyde doğan, beraber büyüyen ve madende şehit olan 3 arkadaş yan yana defnedildi.

Amasra maden patlamasında şehit olan 3 çocukluk arkadaşı madenci yan yana toprağa verildi

Maden patlamasında yaşamını yitiren madencilerin hikayeleri yürek burkuyor. Ayı köyde doğan ve aynı madende şehit olan 3 çocukluk arkadaşı yan yana toprağa verildi.

Bartın Amasra'da TTK madeninde yaşanan patlamada şehit olan madencilerin hikayeleri yürek burkarken, 3 mesai arkadaşın hikayeleri ise yürek burktu.

Faciada yan yana hayatını kaybedenler arasında Ahatlar Köyü’de yaşayan Mehmet Bulut, Şaban Yıldırım ve Okan Akgül de vardı. Çocukluk arkadaşı madenciler son yolculuklarına dün birlikte uğurlandı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle 3 arkadaşın cenazesi yan yana toprağa verildi. 

Hayatını kaybeden Mehmet Bulut 33 yaşındaydı ve 11 aylık bir kızı bebeği vardı.

 Annesi Nebile Bulut, oğluna ağıt yaktı: “Çok inanmıştım bir yerlerde saklandığında şimdi tabutuna sarılıyorum yavrum. Bak arkadaşların da yanında. Bu acıya biz nasıl dayanacağız. Üçünüz de daha çok gençtiniz. Sen daha kızını sevecektin, onu büyütecektin. Bu ölüm yakıştı mı sana yavrum?” ifadeleriyle ağıtı yürekleri dağladı.

Hayat boyu arkadaşlıkları aynı madende yaşanan patlamada sonlanırken, kabirleri aynı toprakta yan yana oldu.

Exit mobile version