Anne-kız toprağa verildi, baba gözyaşlarıyla tabuta sarıldı

İstiklal Caddesi’nde yaşanan korkunç bombalı saldırıda ölen anne-kız gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlandı.

6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin ise yaralandığı hain saldırı sonrası şehit olan vatandaşlarımız son yolculuklarına uğurlandı.. Hayatını kaybedenler vatandaşlarımız cenaze törenleri düzenlendi.

Saldırıda şehit olan anne kız Arzu ve Yağmur Uçar'ın naaşları ise, İstanbul Bahçelievler'de bulunan Şirinevler Ulu Camii’ne getirildi.

İkindi namazını müteakip düzenlenen cenazde törenine TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, yakınları ve oyuncu baba Nurettin Uçar katıldı. Nurettin Uçar, eski eşinin ve kızının tabutuna sarıldı gözyaşları sel oldu

Yürekleri yakan haberi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran baba Nurettin Uçar, 15 yaşındayken hayatını kaybeden kızının fotoğrafını paylaşıp şu notu düştü:

“Kabrin nur, mekanın cennet olsun 'datlu kızım.' Taksim'deki hain saldırıda hayatını kaybeden kızım Yağmur, annesi ile birlikte ikindi namazına müteakip Şirinevler Ulu Camii'nde.”

 

Anne-kız toprağa verildi, baba gözyaşlarıyla tabuta sarıldı

 

 

Cenaze töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay “Ne yazık ki 6 kardeşimizi hain bir saldırı terör sonucu kaybettik. Arzu ve Yağmur kardeşlerimiz de onlardan birisiydi. Böyle masum bir anne ve kızın sadece hafta sonunu birlikte geçirmek için çıktıkları bir yerde hiçbir şeyden habersiz katledilmeleri olayıdır. Biz öyle bir inanca mensubuz ki, bir cana kıyanın tüm canlara kıydığı dolayısıyla barışa inanan ve insana kıymet veren bir dinin mensubuyuz” açıklamasından bulundu

 

 

 

 

Exit mobile version