Arama kurtarma çalışmaları hangi illerde sona erdi? Arama kurtarma çalışmaları devam eden şehirler hangileri?

Arama kurtarma çalışmaları hangi illerde sona erdi? Arama kurtarma çalışmaları devam eden şehirler hangileri? Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler sonrasında pek çok can kaybı yaşandı. Bazı şehirlerde arama kurtarma çalışmalarında sona gelindi.

Arama kurtarma çalışmaları hangi illerde sona erdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyla ilgili açıklama yaptı.

Afşin, Andırın, Ekinözü, Çağlayancerit’te arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını belirten Soylu, “Elbistan’da 318 enkazdan 9 enkaz kaldı, onlarda da arama kurtarma yarın itibarıyla sona erecek. Göksun’da arama kurtarma bitti. Nurhak’ta 299 binadan bir tek binada arama kurtarma devam ediyor. Pazarcık’ta arama kurtarma bitti ve Türkoğlu’nda arama kurtarma bitti. İki merkez ilçemizde arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Burada toplam 4 bin 895 arama kurtarma, 1452 iş makinesi, 447 ekip ile şu anda arama kurtarma sürmektedir.” diye konuştu.

Arama kurtarma çalışmaları hangi illerde sona erdi? Arama kurtarma çalışmaları devam eden şehirler hangileri?

AFAD’dan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Deprem bölgesinde yürütülen çalışmalarda toplam 233.320 personel ile 12.322 araç ve iş makinası görev yapmaktadır. 70 uçak, 167 Helikopter, 24 Gemi, 45 İHA, 9 Drone bölgede görev yapmaktadır.

Deprem bölgeleri arasında yer alan Kilis ve Şanlıurfa’da AFAD tarafından arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığı duyurusu gelmişti. Diğer deprem bölgelerinden olan Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Malatya gibi illerde ise çalışmalar devam ediyor.

Exit mobile version