Askerler için sıla izni nedir? Sıla izni kaç gün 2023

Askerler için sıla izni nedir? Sıla izni kaç gün 2023

Askerler için sıla izni nedir? Sıla izni kaç gün 2023? Askerlere verilen sıla izni, depremin etkilediği bölgelerde bulunan veya ailesinin burada yaşadığı askerlere verilen izindir. Bu izin askerlerin aileleriyle veya sevdikleriyle görüşmeleri için olanak sağlar.

Askerler için sıla izni nedir?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen Kahramanmaraş depremi sonrasında, depremin etkilediği bölgelerde ikamet eden veya ailesi burada yaşayan yaklaşık 10 bin 900 asker, erbaş ve personellere sıla izni verdiklerini açıklamıştır.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 11 illik bir deprem felaketinin ardından askerlere verilecek “sıla izni” ile ilgili bir açıklama yaptı. 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş’da meydana gelen ve büyüklükleri 7.7 ve 7.6 olan depremler, 11 ilin afet bölgesi olarak belirlenmesine neden oldu. Bu nedenle, bölgede yaşayan ve silah altında bulunan binlerce asker, “2023 sıla izni kaç gün?” sorusunun yanıtını aramaya başladı.

Sıla izni, silah altındaki askerlere aileleriyle veya sevdikleriyle görüşme fırsatı vermek için verilen bir izindir. Milli Savunma Bakanı Akar, “Depremin etkilediği bölgelerde bulunan veya aileleri orada yaşayan 10 bin 900 asker, erbaş ve personelimize sıla izni verdik” şeklinde açıklama yaptı. Bu açıklama, askerlerin aileleriyle ve sevdikleriyle buluşmasına olanak tanıyacak ve onları rahatlatacaktır.

Sıla izni kaç gün 2023

Milli Savunma Bakanlığı sitesinde yer alan askerlerin izinleriyle ilgili açıklamada ise şu ifadelere yer veriliyor;

“Erbaş ve erlere ilk altı aylık hizmetlerinin her ayı için bir gün, ikinci altı aylık hizmetine devam edenlerin her ayı için iki gün izin verilir. İzin süresi içerisinde gözaltına alınma, tutuklanma, ceza infazı, yatarak tedavi görme, hava değişimi veya istirahat gibi belgelendirilebilen gerekçelere dayalı olarak izin süresinin bir kısmının kullanılamaması durumunda, fiilen kullanılamayan süre izin süresinden düşülür.”

“Askerlik hizmetinin gerektirdiği görev ve yükümlülükleri yerine getirme konusunda gayret ve çalışmaları sonucu emsalleri arasında üstün başarı gösteren erbaş ve erlerden, muvazzaflık hizmetleri boyunca, disiplin amiri, disiplin kurulu veya mahkemelerden herhangi bir ceza almamış olanlara, terhisleri öncesinde kullanılmak üzere azami üç güne kadar ilave izin verilebilir.”

Exit mobile version