Azra Gülendam’ın katili cezaevinde intihar etti

21 yaşındaki üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nu vahşice katleden Mustafa Murat Ayhan kaldığı cezaevinde intihar etti.

Azra Gülendam'ın katili cezaevinde intihar etti

28 Temmuz 2021 günü evinden çıkan ve 5 gün sonra cansız halde bulunan Azra Gülendam Haytaoğlu'nun ağırlaştırılmış müebbet cezası alan katili Mustafa Murat Ayhan, Diyarbakır 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tek kişilik hücresinde intihar etti.

HASTANE YOLUNDA ÖLDÜ

Katil Ayhan, bileklerini kestikten sonra Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma hastanesine götürüldü. Ayhan’ın hastaneye kaldırılırken yolda öldüğü iddia edildi.

NE OLMUŞTU?

Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde okuyan Azra Gülendam Haytaoğlu evinden çıktıktan sonra kayıplara karışmış, ailesi beş gün boyunca endişe ve korku içinde beklemişti. Ekipler, Haytaoğlu'nun cep telefonu kayıtlarına ulaşmış, Mustafa Murat Ayhan'la görüştüğünü tespit etmişti.

İŞ TEKLİFİ BAHANESİYLE YAKLAŞTI

Ayhan'ın ifadesi kan donduran cinstendi. Ayhan, Haytaoğlu’na iş verme teklifinde bulunduğunu, bu şekilde tanıştıklarını söylemişti. Sorgulanan Ayhan, Haytaoğlu’na cinsel saldırıda bulunduğunu, boğarak öldürdüğünü, ardından cesedi parçalayarak ormanlık alana attığını itiraf etti ve cesedin yerini gösterdi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS

Ayhan, “canavarca hisle adam öldürmek” suçundan tutuklandı. Mustafa Murat Ayhan’a, mahkeme tarafından ağırlaştırılmış müebbet ve 16 yıl hapis cezası verildi. 

Exit mobile version