Babasıyla buluşmak için 4.5 ay pedal çevirdi

Babasının bir Türk olduğunu 7 yıl önce öğrenen Madeline Hoffmann, bisikletle Almanya’dan Kayseri’ye 4.5 aylık yolculuk yaptı. Babasıyla ilk kez buluşan Hoffmann: Çok güzel bir duygu

Almanya’da büyüyen Madeline Hoffmann (33), 7 yıl önce babasının bir Türk olduğunu öğrendi.
O dönem Avustralya’nın Sidney kentinde yaşayan ve moda tasarımcılığı yapan Hoffmann, babasıyla tanışmak için bir yolculuk yapmaya karar verdi.

Babasıyla buluşmak için 4.5 ay pedal çevirdi
Bu süreçte işinden istifa eden Hoffmann, Almanya’ya döndü ve 23 Ağustos 2022’de Türkiye’ye gelmek üzere bisikletle yolculuğuna başladı.
Yaklaşık 4.5 ay süren yolcuğun ardından Kayseri’ye ulaşan Hoffmann, 64 yaşındaki babası Duran Tekin ile bir araya geldi.

Hoffmann, 26 yaşında yarı Türk olduğunu öğrendiğinde büyük şaşkınlık yaşadığını ve “kökeninin diğer yarısını keşfetmek ve kendini bulmak” için bir yolculuğa çıkmaya karar verdiğini söyledi.
Hoffmann, Almanya’dan Fransa, İsviçre, İtalya, Hırvatistan, Slovenya, Karadağ, Bosna Hersek, Arnavutluk, Yunanistan’dan geçerek Türkiye’ye geldiğini anlattı.

İkinci parçamın geldiğini görmek çok ilginçti

Hoffmann, Kayseri’den önce Kapadokya’ya uğradığını belirterek, “Farklı duygular vardı çünkü babamla ilk defa buluşacaktım. Apartmanın girişine gelince çok tuhaf bir andı. Nasıl hissetmem gerektiğini, ne olacağını bilmiyordum. Aşağıya geldiğini biliyordum ve bakmaya korktuğum için kapıya sırtımı döndüm. İkinci parçamın geldiğini görmek çok ilginçti. Çok güzel duygu” dedi.
Baba Tekin de 1973’te Almanya’ya gittiğini belirterek. “Almanya’da tanıştığım bir kadından iki kızım oldu. Uzun yıllar ikisini de görmedim. Büyük kızımla 28 yıl sonra Almanya’da görüştüm. Madeline Avustralya’da yaşadığı için onunla yüz yüze görüşemedim. O beni ilk kez görüyor, ben de onu. Zamanı geri çeviremem, o zamanlar öyle oldu” diye konuştu.

 

Exit mobile version