Bakan Hulusi Akar ülkesine dönen Suriyeli sayısını açıkladı!

Milli Savunma Bakanı Akar, "Deprem sonrası 60 bin civarında Suriyeli gönüllü olarak ülkesine döndü. Hudutlardan kaçak geçişe asla müsaade etmeyiz, böyle bir şey söz konusu olamaz." açıklamasında bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Deprem sonrası yakınlarını, evini kaybeden 60 bin civarında Suriyeli, gönüllü olarak ülkesine döndü. Hudutlardan herhangi bir kaçak geçişe asla müsaade etmeyiz, böyle bir şey söz konusu olamaz.” dedi.

Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden en çok etkilenen iller arasında yer alan Hatay’daki faaliyetlerine devam ediyor.

Suriye’nin kuzeyindeki Bahar Kalkanı ve Zeytin Dalı harekat bölgelerinin desteklendiği Kumlu Üs Bölgesi’ne giderek inceleme ve denetlemelerde bulunan Akar, faaliyetlere ilişkin komutanlık binasında brifing aldı.

“Bu kesinlikle insanlık suçudur”

Danimarka’da Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağına yönelik saldırıya ilişkin soru üzerine Hulusi Akar, “Bayrağımıza ve kutsal kitabımıza yönelik saldırı büyük bir barbarlık, aşağılık ve iğrenç bir davranış örneğidir. Bu kesinlikle insanlık ve nefret suçudur. Bunu asla kabul edemeyiz.” ifadesini kullandı.

“Siyasi konular zamanı gelince konuşulur”

Milletvekili adaylığına yönelik haberlere ilişkin değerlendirmesi de sorulan Bakan Hulusi Akar, “Şu anda hudut birliğinde yani kışla içindeyiz. Burada Mehmetçikle beraberiz. Buralar siyasi değerlendirmelerin yapılacağı yerler değil. Siyasi konular, başka yerlerde yeri ve zamanı geldiğinde konuşulur.” yanıtını verdi.

 

hulusi akar

Exit mobile version