Bakan Kurum: “Gençler nasıl ev sahibi olabilirmiş göreceksiniz”

CHP'li zihniyetin çeşme ve musluk açmakla meşgul olduğunu ifade eden Bakan Kurum, TOKİ tarafından başvuru alınmaya başlanacak Cumhuriyet tarihinin en büyük konut kampanyası ile "Gençler nasıl ev sahibi olabilirmiş göreceksiniz" dedi.

Bakan Kurum: "Gençler nasıl ev sahibi olabilirmiş göreceksiniz"

Türkiye'nin 81 ilinde başlatılacak sosyal konut kampanyası öncesinde muhalefetin söylemlerine cevap veren Murat Kurum'dan CHP'li Özgür Özel'e sert cevap gecikmedi. CHP zihniyeti “çeşme ve musluk açmakla meşgul” sözleri ise güne damga vurdu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Eylül Salı günü açıklayacağı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut kampanyası öncesi milyonlar proje detaylarını araştırıyor. TOKİ tarafından 81 il genelinde 150 Bin konut uygun şart ve koşullarda kura yöntemiyle dar gelirli, asgari ücretli vatandaşlara satılacak. Öncelik sırasında ise gençler, evlilik kararı veren gençler bulunuyor. Merakla beklenen konut kampanyası detaylarının tamamı 13 Eylül'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Diğer taraftan konunun direkt muhataplarından ilk sırada yer alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Murat Kurum, Aksaray'da temaslarda bulundu. Bakan Kurum, sosyal konut kampanyası ile alakalı açıklamalar yaparken, CHP'li Özel'in sözlerine sert çıktı ve eleştirdi. Kurum, “Gençler nasıl ev sahibi olabilirmiş siz de öğreneceksiniz” dedi.

BU ZİHNİYET GENÇLİĞİN EV SAHİBİ OLABİLECEKLERİNE İNANMIYOR

Bakan Kurum, “Cumhuriyet tarihinin en büyük konut kampanyasını yapalım diyoruz ancak Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti çıkıp diyor ki, gençler nasıl ev sahibi olacak? Tabi bu zihniyet, gençlere, gençliğe, gençliğin geleceğine güvenmediği için ev sahibi olabileceğine de inanmıyor. Ev sahibi olabilecek bir projeyi de eleştirmeye kalkıyor. Sayın Özgür Özel bu projeden gençlerin ev alamayacağından bahsediyor.” diye konuştu.

BU ZİHNİYET HAYAL BİLE EDEMİYOR

Onlar tabi genelde çeşme ve musluk açmakla meşgul oldukları için bunları hayal bile edemiyorlar diyen Bakan Kurum, “Bu projelerin nasıl yapılacağını hayal edemezler. Onların ufukları maalesef yetmez. CHP zihniyetine de diyoruz ki, bizi izlemeye devam edin. 13 Eylül'deki kampanyamızı sabırla bekleyin. Sayın Özgür Özel orada detayları göreceksiniz. Gençler nasıl ev sahibi olabilirmiş siz de orada öğreneceksiniz. Az kaldı sabrederseniz tüm detayları sayın Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacak.” ifadelerini kullandı. 

Exit mobile version