Bakan Vedat Bilgin’den Özel Hastaneler için açıklama geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Özel hastanelerde ciddi bir istismar var. Sıkı bir denetim süreci başlattık. dedi

vedat bilgin

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının 2023 yılı bütçesinin görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bilgin, “Özel hastanelerle ilgili sıkı bir denetim yapıyoruz, bu denetimi hem elektronik ortam üzerinden hem müfettişler yoluyla gerçekleştiriyoruz, çünkü özel hastanelerde ciddi istismarlar var” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat  Bilgin, “Özel hastanelerde ciddi bir istismar var. Sıkı bir denetim süreci başlattık. Hem elektronik ortamda hem de müfettişlerle bunu yapıyoruz. Sistemi kötüye kullanan hastanelerin kapatılması için mücadele ediyoruz. Yargıya gidiyorlar, oradan geri dönüyor. Kamunun kaynaklarını, milletin parasını istismar edenlere hiçbir kapıyı açmayacağız” dedi.

1 milyarlık soruşturma

SGK’daki yolsuzluk soruşturmasına işaret eden Bilgin, “Savcılıkta şu anda onun devamı olan başka bir soruşturma devam ediyor. Oradaki rakam 1 milyar civarında. Onun sorumluları yargıya hesap verecekler, bazı sorumlu görevlileri de ben işten attım, görevlerine son verdim” diye konuştu.

Exit mobile version