Bartın Amasra maden faciasında yeni ihmal!

Amasra Bartın'da yaşanan maden faciasına dair yeni ihmal ortaya çıktı. Hayati önem taşıyan gaz izleme odasında eksik personel varmış.

Bartın Amasra maden faciasında yeni ihmal!

Bartın Amasra’da 42 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasında ihmaller bitmiyor. Hemen her gün ölümün nasıl göz göre göre geldiği ortaya dökülüyor. Maden ve Petrol İşleri Kozlu Üretim Müdürü Yusuf Aydın, TBMM komisyonunda maden için hayati öneme sahip merkezi gaz izleme odasında eksik personelin bulunduğunu kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Rehberlik Teftiş İş Başmüfettişi Alparslan Kılıçarslan da “Türkiye Taş Kömürü’nün iç yönergesine göre iki kişi olması gerekiyor” diye konuştu.

[ilgili-haber=2389]

Bartın Amasra’da 42 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasına yönelik TBMM’de kurulan komisyonda ihmaller zincirinin ardı arkası kesilmiyor.

TBMM’de kurulan Amasra Maden Kazası Araştırma Komisyonu’nda önceki gün bilgi veren Maden ve Petrol İşleri Kozlu Üretim Müdürü Yusuf Aydın, maden için hayati öneme sahip merkezi gaz izleme odasındaeksik personelin bulunduğunu” kabul etti. TBMM’de kurulan Amasra Maden Kazası Araştırma Komisyonu’nda önceki gün bilgi veren Maden ve Petrol İşleri Kozlu Üretim Müdürü Yusuf Aydın “Kazanın olduğu tarihte toplam görevli sayısı dokuz kişi, yani üç vardiyaya böldüğümüz zaman normalde üçer kişidir; fakat o gün bir kişi görünüyor” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Rehberlik Teftiş İş Başmüfettişi Alparslan Kılıçarslan da Aydın’ın verdiği bilgileri doğruladı. Kılıçarslan, “Türkiye Taş Kömürü’nün (TTK) iç yönergesine göre iki kişi olması gerekiyor” açıklamasında bulundu.

 

Exit mobile version