Celal Şengör Hatay depremini canlı yayında böyle bildi

Celal Şengör Hatay depremini canlı yayında böyle bildi

Celal Şengör Hatay depremini canlı yayında böyle tahmin etti. Önceki gün Fatih Altaylı’nın Habertürk’te yayınlanan programına konuk olan ünlü jeoloji uzmanı Celal Şengör Hatay’da 6’nın üzerinde bir deprem beklendiğini ve bunun altı ay içinde yaşanabileceğini belirtmişti. Celal Şengör’ün o sözleri bugün Twitter yeniden gündem de.

Celal Şengör Hatay depremini bildi

Hatay Samandağ depremi 20 Nisan 20:04’te meydana geldi ve 6.4 büyüklüğünde oldu. Deprem, 16.7 kilometre derinliğinde ve çevre illerde de hissedildi. Haberlere göre bazı binalar yıkıldı ve artçı depremler sürüyor. 20.07’de Hatay Samandağ merkezli 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi ve çevre iller ve ilçelerden de hissedildi.

Deprem sonrasında AFAD, depremin Hatay ve çevre il ve ilçelerden şiddetli hissedildiğini açıkladı. Bölgedeki ekipler, vatandaşları hasarlı binalardan uzak durmaları konusunda uyardı. Uzmanlar, daha önceki depremlerin bu depremleri tetiklediği yönünde görüş belirtirken, bölgede devam edeceği uyarısı da bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ise vatandaşların hasarlı binalardan uzak durmalarını rica etti.

Suriyede Hatay merkezli depremlerin ardından halk sokaklara döküldü ve depremler ülke genelinde hissedildi, bazı binaların yıkıldığı ifade edildi. Hatay Valisi Rahmi Doğan, deprem nedeniyle ihbarlar aldıklarını ve bunları değerlendirip taramalarının sürdüğünü açıkladı.

Şu anda Hatay Samandağ depreminde ölen veya yaralananların varlığı hakkında resmi bir açıklama yapılmamıştır.

Exit mobile version