Çocuk istismarına yönelik TBMM’de açıklamalar geldi

Ülke gündemine oturan 6 yaşında evlendirilen çocuk gelin davasıyla ilgili TBMM'de açıklama yapan Kültür Turizm Bakanı Ersoy, "Olayın sorumlularının örnek teşkil edecek şekilde en ağır cezaları almaları ortak arzumuz." dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da "Bu durumu lanetliyoruz. Böyle bir şeyin olabilme ihtimalini reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

Çocuk istismarına yönelik TBMM'de açıklamalar geldi

Türkiye 2 gündür, 6 yaşında bir kız çocuğunun imam nikahıyla evlendirilip cinsel istismara maruz bırakıldığı iddiaları ile çalkalanıyor

Yusuf Ziya Gümüşel isimli şahsın, kızını 1998 yılında henüz 6 yaşındayken Kadir İstekli ile evlendirdiği öne sürülmüştü. Şimdilerde 29 yaşında olan H.K.G. isimli genç kız, geçmiş dönemde bu olayın kendisine oyun olarak anlatıldığını ifade etti.

Bakanlık devreye girdi

Ailesi ve evlendirildiği şahsa karşı hukuki mücadele başlatan H.K.G.'nin dava açmasıyla birlikte olay kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Konuya ilişkin siyasi isimlerden de tepkiler çığ gibi büyüdü.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da konuya ilişkin açıklama yaparak davaya müdahil olduklarını duyurdu.

Bir açıklama da Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan geldi.

“Çok hassas ve korkunç bir konu”

Ersoy “Hepimizin çocukları torunları var. Çok hassas ve korkunç bir konu. Her şeyden önce bakan olmamın yanında küçük çocukları olan bir baba olarak, bu olayı şiddetle kınıyorum. Olayın sorumlularının tamamının örnek teşkil edecek şekilde en ağır cezaları almaları ortak arzumuz.

Bakan Bilgin ise , “Ortak insanlığımızın değerleri konusunda hiç birimiz taviz vermeyiz. Bu tür alçaklıklara müsamaha göstermeyiz. İlgili soruşturma ilgili kurumlar ve yargı tarafından yürütülüyor.” dedi.

Bilgin, “Alçakça insanlık dışı davranışlara TBMM'de ortak cevap verilmesi gurur verici tavırdır. Hiçbirimiz taviz veremeyiz, mazur gösteremeyiz. Göstermenin karşısında olmak mecburiyetindeyiz. Yargı tarafından sonuna kadar götürülmelidir. Susarsak insanlığımız yara alır diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Hamza Dağ: Bu durumu lanetliyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da “Bu durumu lanetliyoruz. Böyle bir şeyin olabilme ihtimalini reddediyoruz. 'Ama'sız, 'fakat'sız mağdurun yanında, suçlunun karşısındayız. Aile Bakanlığımız davaya müdahil oldu. Siyasi olarak da biz bunun sonuna kadar takipçisi oluruz. Siyaseten bunun üzerinden nema elde etmeye çalışmak acizliktir. Lanetliyoruz. Dün Parti Sözcümüz de Aile Bakanlığı da açıklama yaptı. Bu hadisenin üzerine gidereceğiz. Aynı kararlılığı CHP kendi teşkilatlarına sağlayabiliyor mu? Sağlayamıyor. Kamu kurumlarının bu konuda bekleme lüksleri yok, bir saniye bekleme lüksleri yok. İhmali olan bir kamu görevlisi varsa zaten Aile Bakanlığımız da açıklamayı yaptı. Tecavüz, hayvana şiddet… Konya'da hadise yaşandığında belediye başkanımız direkt soruşturma açtı, kişilerin tutuklanması sağlandı.” açıklamasını yaptı. 

Exit mobile version