Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman’da son durumu paylaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da yaptığı açıklamada Adıyaman ya da farklı şehirlerde konaklamak isteyen depremzedelere 1 yıl kira desteği verileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin vurduğu Adıyaman‘daki çadır kentte incelemelerde bulundu. Bölgede açıklamalarda bulunan Erdoğan, çadırda kalmak istemeyen depremzedeler için bir yıllık kira bedelinin ödeneceğini duyurdu.  Ayrıca Erdoğan hane başına da 15’er bin liralık destek sağlanacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adıyaman’da açıklamaları

Öncelikle 10 ilimizde ciddi yıkımlar oldu. Adiyaman’dayız sonrasında da Malatya’ya hareket edeceğiz.

Maalesef son tespitlere göre 10 ilimizde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 18 bin 991’e, yaralı vatandaşlarımızın sayısı 75 bin 523’e yükseldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çadırda kalmak isteyen vatandaşlarımızın 1 yıllık kira bedelini ödemek suretiyle konutlara geçmesini sağlayacağız. İstedikleri yerde ev tutabilirler, yerleşebilirler. 1 yıl içinde yıkılan binaları yeniden inşa edeceğiz” açıklamasından bulundu..

 

 

Rastgele yardım yapmayın

Ülkemizin dört bir yanından ve yurt dışından deprem bölgesine yardım malzemeleri yağıyor. Deprem bölgesindeki yardımların belirli bir plan içinde toplanması, dağıtılması gerekiyor. AFAD’la veya bölgede yardım faaliyeti gösteren Kızılay başta olmak üzere irtibata geçmeden rastgele yardım toplayıp yola çıkarmayın.

Nakdi yardımların AFAD üzerinden yapılması istismarları ortadan kaldıracak bir yöntemdir. İş dünyamızdan, esnafımıza her kesimden insanımızın AFAD hesaplarına yaptıkları yardımların her kuruşu, deprem bölgesindeki faaliyetler için harcanmaktadır. Hane başına taşınma yardımıyla birlikte 15’er bin lira vermenin hazırlığını yapıyoruz. Yağmacılık yapanlara da siyasi yağma yapmak isteyenlere de müsaade etmeyeceğiz.

cumhurbaşkanı adıyaman son havadis

 

 

Exit mobile version