Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bayramın ilk günü müjde geliyor”

, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmasında bayramın ilk günü milletimize yeni bir müjde vereceklerini söyledi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmasında bayramın ilk günü milletimize yeni bir müjde vereceklerini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın açıklamaları şu şekilde;

“Şimdi ise deprem bölgesinde yapacağımız 650 bin konut için gece gündüz çalışıyoruz”

“6 Şubat depremlerinde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaşadığımız her felaket bizlere bundan sonrası için almamzı gereken tedbirleri tekrardan hatırlatıyor. 1999 yılından kalma bir tecrübemiz zaten vardı. 6 Şubat depremleri ise yetki alanıyla bir ‘küçük kıyamet’ şeklinde gerçekleşti.

Cumhrubaşkanı Erdoğan ülkemiz Doğu Anadolu’dan başlayıp Marmara Bölgesi’ne kadar  gelen iki fay hattı gerçeğiyle baş başadır. Türkiye’nin tamamını içine alan bir afet risk sistemi kurmak amacıyla yoğun gayret gösteriyoruz. dedi. Kentsel dönüşüm de bu çerçevede önem verdiğimiz konudur. Nüfus yoğunluğu, stratejik konum nedeniyle İstanbul önceliklerimizin başında yer almak mecburiyetindedir. İBB Başkanlığım döneminde güvenli, sağlam, huzurlu yerler kurabilmek için yoğun çaba sarf ettik. Bugüne dek yaptığımız 1 milyon 180 bin TOKİ konutuyla ilgili sıkıntı yaşamadık. Son depremlerden de bu konutlarımız alnının akıyla çıktı. Şimdi ise deprem bölgesinde yapacağımız 650 bin konut için gece gündüz çalışıyoruz.

cumhurbaşkanı erdoğan 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayramın ilk günü müjde geliyor

Bayramın ilk günü milletimizle yeni bir müjde paylaşacağız diyen Başkan Erdoğan, “Yeni Fikirtepe Projesi’ne 2020 yılında başlandı. 20 milyar liralık yatırımla 60 bin vatandaşın yaşayacağı konutlar yapıyoruz. Şu anda parsellerde yüzde 27 ile yüzde 84 arasında gerçekleşmelere ulaşılmış durumdadır. Bir başka ifadeyle projenin 3’te 1’i tamamlandı. İlk etapta inşa edilen 16 bin 484 konutun anahtarlarını teslim ediyoruz. Projenin ikinci ve üçüncü etaplarında dönüşüm çalışmalarını başlatıyoruz. 2024 Temmuz ayına kadar konutlar sahiplerine teslim edilmiş olacak.

Gönül projenin yatay projeyle gerçekleştirilmesi istenirdi. İstanbul’da acilen dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konut var. Avrupa ve Anadolu yakasında 500 bin konutluk uydu kentler planlıyoruz. Bu çerçevede kentsel dönüşüm kredilerinin limitlerini 600 binden 1 milyon 250 bin liraya çıkardık. Bayramın ilk günü kentsel dönüşüme ivme katacak yeni bir müjdeyi milletimizle paylaşacağız. Deprem yıkıntılarının altında canlarımızın yitip gitmemesi için kentsel dönüşüm çalışmalarında en küçük ihmale meydan vermemeliyiz. Ne İstanbul ne de Türkiye. Böyle bir tehdidin altında kalmayı hak etmiyoruz.” şeklinde konuştu.

“1 yılda susuzluğu giderdik ve İstanbul suyuna kavuştu.”

İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde Fikirtepe’nin av köşkünden başka bir şeyi olmayan yer olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fikirtepe 1950 yılına kadar Sultan 5. Murat’ın av köşkünden başka bir şey olmayan mesire yeriydi. Sonra 3 mahalleden oluşan koca bir gece kondu şehri ortaya çıktı. Dönüşüm projemizin tamamlanmasıyla Fikirtepe artık gecekondularla anılan yer olmaktan çıkıyor. İstanbul’a ve Fikirtepe halkına ait modern, nezih bir cazibe merkezi olarak şehirde yerini alıyor. 21 yıllık iktidarımızı en yalın haliyle göstermeye değerdir. İstanbul’un en sorunlu bölgesini aldık, en prestijli yeri haline getirdik. İşte Türkiye’yi de 21 yıl önce Fikirtepe’nin eski hali gibi aldık. 1 yılda tertemiz bir İstanbul meydana getirdik. 1 yılda susuzluğu giderdik ve İstanbul suyuna kavuştu.” dedi.

Cumhrubaşkanı Erdoğan: “Terör örgütleriyle darbecilerle çarpıştık”

Kavgaların ülkesini, Türkiye Yüzyılının eşiğine getirdiklerini söyleyen Başkan Erdoğan, “Sabırla ve azimle çalışarak hayata geçirdiğimiz demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla yoksulluk, baskı, zulüm, kavgaların ülkesini Türkiye Yüzyılı’nın eşiğine getirdik. Bunun için vesayetle mücadele ettik, emperyalistlere meydan okuduk. Bunun için eğitimden sağlığa her alanda reformlar yaptık. Terör örgütleriyle darbecilerle çarpıştık. Cudi, Gabar, Tendürek, Bestler Deresi’ni teröristlerden biz temizledik. Kandil’e yavrularımızı bunlar kaçırmadı mı? Diyarbakır annelerini bunlar gözü yaşlı hale getirmedi mi? Ne Gabar, ne Cudi, buradaki mağaraları delik deşik ettik.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Exit mobile version