Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “bu paralar nereden geliyor” açıklaması

Özbekistan temasları sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'ye bu paralar nereden geliyor?" sorusunun yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "bu paralar nereden geliyor" açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan kritik konular arasında yer alan ve sıkça gündeme getirilmeye başlanan “bu paralar nereden geliyor” sorusunun yanıtını verdi.

Özbekistan'da düzenlenen Şangay İşbirliği Teşkilatı toplantısı temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye geçti. Hemen öncesinde ise önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, gazetecilerin sorularına yanıtlar verdi.

‘Türkiye Ekonomi Modeli’ne yönelik yorumları ve ‘Türkiye bu paraları nereden buluyor’ sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çalışıyoruz, çalıştığınız zaman para da geliyor. Ülkemize duyulan güvenle dışarıdan da geliyor. Hazine Maliye, Merkez Bankası el ele vererek üretken bir ekonomiyi büyütüyor. Çünkü bizim bu attığımız adımlar, tüketim ekonomisinin veya israf ekonomisinin neticesi değil; tam aksine üretim ekonomisinin bir neticesidir. Üretim ekonomisinin neticesi olarak da şu anda biz hasılayı toplamaya başladık. İşte şu an itibarıyla mesela Merkez Bankamızın rezervi 115 milyar dolar civarında. Şimdi bunlara kalsa, bunlar Merkez Bankasının rezervini adeta sıfırlanmış gibi gösteriyorlar ama tablo öyle değil” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version