Cumhurbaşkanı Erdoğan Elbistan’da konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, felaketin merkez üssü Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı, incelemelerin arından Elbistan AFAD Koordinasyon Merkezi'nde kamera karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, felaketin merkez üssü Kahramanmaraş’ta incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı, incelemelerin arından Elbistan AFAD Koordinasyon Merkezi’nde kamera karşısına geçti. Yeni konutlar için vatandaşlardan 1 yıl süre isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,bu güne kadar kimsenin mağdur edilmediğini vurgulayarak, “Deprem bölgemizi yeni baştan inşa etmek de bizlere nasip olacaktır.” ifadelerini aktardı…

 

cumhurbaşkanı elbistan

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

9 saat arayla meydana gelen depremler ilçemizde çok büyük hasara yol açtı. Bilim insanları maruz kaldığımız afeti istisnai bir tabiat hadisesi olarak tanımlıyor. Artçı sarsıntılar devam ediyor. Malatya’da ne yazık ki can kayıplarımız oldu. Hasarlı binalardan uzak durmamız gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum.

Hayatını kaybeden Elbistanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin sergilediği dirayet ve metanet karşısında duygulanmamak mümkün değil.

“İlçeleriyle birlikte şehrimizde 24 bin konteyner çalışması yaptık”

Depremden etkilenen vatandaşlarımızın dertlerine derman olmak için canla başla çalışıyoruz. Toplam 20 bin 30 depremzedemizin tahliyesini gerçekleştirdik. Çadırkent ve konteynerkent kurulumunu sürdürüyoruz. Yurtlarda ve diğer alanlarda 461 bin vatandaşımızı ağırlıyoruz. İlçeleriyle birlikte şehrimizde 24 bin konteyner çalışması yaptık.

“Depremden etkilenen tüm kardeşlerimize psikososyal destek veriyoruz”

Depremden etkilenen tüm kardeşlerimize psikososyal destek veriyoruz. Elektrik konusunda sıkıntı kalmamıştır. Doğalgaz konusunda abonelerimizin yüzde 70’ine doğal gaz verdik. Karayollarımızda deprem sebebiyle oluşan tahribatı tamamen giderdik. Mobil iletişim sorununu çözüme kavuşturduk.

Şehrimizi yeniden imar ve ihyasına başlıyoruz. Arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürerken inşa hazırlıklarına başladık. Kahramanmaraş için Elbistan için hemen şimdi inancıyla ilk etapta 83 bin konut ile bismillah diyoruz. Sizlerden bunun için bir yıl müsaade istiyorum.

Bugüne kadar yaşadığımız tüm felaketlerde nasıl kimseyi mağdur etmeden herkesi yeni evine taşıdıysak şimdi de da aynısını yapacağız.

 

“Vatandaşlarımızı eskisinden daha iyi evlere kavuşturacağız”

Tüm yıkımları telafi edecek güce sahibiz. TOKİ deprem sınavını inşa kalitesi, depreme hazırlık konusunda alnının akı ile verdi. Bütünüyle Malatya’da, İzmir’de Erzincan’da yaptık. Yeni konutları da bu standartlarda yapacağız. Zemin artı 3 veya 4 olacak şekilde planlanıyor. Fay hattı veya zemin sıvılaşması olan yerlerde müsaade etmeyeceğiz. Ovalardan- dağlara kaydırıyoruz.

Vatandaşlarımızı eskisinden daha iyi evlere kavuşturacağız. Mimarlarımız mühendisleri ile gayreti içindeyiz. Deprem bölgesini yeniden inşa etmek bizlere nasip olacaktır. Yaşadığımız bu büyük felaketin hepimize hatırlattığına inanıyorum.

Her kim zehirli diliyle engellemeye kalkarsa milletimizi hançerlemiş olacaktır. İdeolojik, keyfi sebeplerle bedel ödetmesine izin vermeyeceğiz.

BAHÇELİ: BU ZİYARETİN ANLAMI BÜYÜK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önce söz alan MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Değerli Elbistanlılar 6 Şubat’tan bu güne acılı günler yaşadık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu ziyaretin anlamı büyük” dedi.

BBP Genel Başkanı Destici ise, “Sizlerdeki tevekkülü görmekten güç aldım. Bütün devletimizin kadroları ilk günden itibaren ellerinden bütün gayreti koyarak çalışma gösterdiler. Sayın cumhurbaşkanımızın merhametine, çalıştığına gayret gösterdiğine şahidiz. Bizler sizinleyiz. Sizlerin, milletimizin yanındayız.” ifadelerini kullandı.

 

 

Exit mobile version