Cumhurbaşkanı Erdoğan Kocaeli Şehir Hastanesi açılış törenine katıldı

Kocaeli Şehir Hastanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli Şehir Hastanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni’nde konuştu..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

“Hastalarımız rehin alınır. Orada ölürlerdi. O zaman SSK’nın başında Bay Bay Kemal vardı. Bay Bay Kemal sen hayatında böyle hastane gördün mü? Bunlara vatan emanet edilir mi? 5 koyunu güdemeyecek olanlara vatan emanet edilir mi? Kandil’e, terör örgütüne bu ülke teslim edilir mi?

Dün Diyarbakır’da idik. Orada vatandaşlarımızın bize yakarışlarını gördük. “Ne olur bizi onların eline bırakmayın” dediler. Kandil, bizim Diyarbakır Annelerimizin yavrularını kaçırdı mı? Evet. Bunların derdi Kürt değil. Bugün Kocaeli Şehir Hastanemiz 1218 yatağıyla, deprem izolatörlü modern inşaatıyla… Şu anda bakıyorum iftihar ediyorum. Türkiye’nin 21 yılda elde ettiği demokrasi ve kalkınma kazanımlarına bakarak esip gürlüyorlar, bu ülkede hizmet etmek her babayiğidin harcı değildir. Türkiye’yi küresel cazibe merkezi yapmakta kararlıyız.”

7’Lİ KOALİSYONA SERT TEPKİ

”7’li bir masa kurdular. Bunlarda her şey var. Derde devadan gayrı ne ararsan bulunur. Vizyon yok, program yok. Proje yok. Ne eğitimde ne sağlıkta ne emniyette ne diplomaside bunların yaptığı bir şey yok. Bunların ülkeye ve millete vaatleri bulunmuyor. PKK’sından FETÖ’süne hepsiyle anlaştılar. 7’li kumar masası kurdular. Mavi boncuk dağıttıkları herkese bakanlık veriyorlar. IMF’yi Türkiye’den defettik, CHP’ye sorsan IMF ile oturup konuşmak lazım, o sizin işiniz.”

SIRADA İZMİR VAR

Bugün Kocaeli Şehir Hastanemiz Allah’a hamdolsun bin 218 yatağı ile deprem izolatörlü modern inşası ile her türlü imkana sahip birimleri ile gerçekten şu anda bakıyorum iftihar ediyorum. Rabbime hamdolsun bize böyle bir hastaneyi Kocaeli’mize de yapmayı nasip etti.

Parası olan vatandaşlarıma sesleniyorum; artık hastalarınızı Cleveland’a göndermeyin. Doktorsa onlardan geri değil. Muhteşem bir hastane. Ülkemizin büyükşehirlerini bu hastanelerle donatıyoruz. Modernite ise burada. Hasta bakıcısıyla bütün elemanlarıyla muhteşem bir hastane.

Şimdi İzmir var. Bayram öncesi açmaya çalışacağız. Türkiye’yi sağlık alanında küresel bir cazibe merkezi haline dönüştürmeye kararlıyız. Yabancıların ülkemize olan ilgisi artıyor. Sağlık alanında kurduğumuz altyapının, sistem reformunu, insan gücünün kıymetini milletimiz gayet iyi biliyor.

HATAY’DAKİ HASTANE TEMELİ

Buna karşılık muhalefet hergün yeni bir yalan ve iftira ile bu hizmetlere, bu eserlere saldırmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz haftalarda Hatay’da inşasına başladığımız hastanenin temelinden bir fotoğraf karesi ile kendi aklınca bizi ters köşe yapmak isteyen bir kendini bilmez vardı. İşte o hastane inşallah 1,5 ay içinde hizmete girecek. Bakalım dalgasını geçtikleri temelin üzerinde yükselen hastane açıldığında bunu yapanlar çıkıp milletimizden özür dileme onurunu gösterebilecek mi?

MAZLUMLARIN UMUTLARI İÇİN 21 YILDIR BU MÜCADELEYİ VERDİK

Biliyorsunuz CHP genel başkanının kariyerinin önemli bir bölümü de şehir hastaneleri ile uğraşmakla geçti. Salgın ve deprem dönemlerinde bu hastanelerin ne kadar hayati öneme sahip olduğunu hep beraber gördük. Türkiye asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yükünün altından devletinin gücü, kurumlarının kapasitesi, insanlarının fedakarlığı sayesinde ayağa kalktı.

Sanıyorlar ki bu işler kendi kendine oluyor. Kendi kendine yürüyor. Türkiye’nin 21 yılda elde ettiği demokrasi ve kalkınma kazanımlarına bakarak esip gürlüyorlar.

Fakat eski Türkiye’nin düzeni buna uygun değildi. Arada rahmetli Menderes ve Özal gibi gayret sahibi liderler çıkmış olsa da düzen ülkemizin geri bırakılması, milletimizin baskı ve zulümle potansiyelinden uzak tutulması üzerine kuruluydu. Biz işte bu köhne düzeni değiştirdik. Milletimizin emanetini yere düşürmemek, mazlumların umutlarını diri tutmak için 21 yıldır her gün işte bu mücadeleyi verdik.

Unutmayın kaderin üstündeki kadere olan imanımızla önümüze çıkan hiçbir engele, kurulan hiçbir tuzağa, maruz kaldığımız hiçbir saldırıya aldırmadan yürüdür. Ne diyor şair, yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan. Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan’dan. Bu inançla gözümüzü hedeflerimizden bir an bile ayırmadık.

 

kocaeli şehir hastanesi cumhurbaşkanı erdoğan

Exit mobile version