“MİR KART” için kesin karar yarın! Cumhurbaşkanı kurmaylarını topluyor

Rusya'ya uygulanan yaptırımlar karşısında aralarında Türk bankalarının da olduğu Mir Kart Sistemi sallantıya girdi. İş Bankası ve DenizBank uygulamayı askıya aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ödeme sistemiyle ilgili kesin kararı vermek için yarın toplanılacağını açıkladı.

"MİR KART" için kesin karar yarın! Cumhurbaşkanı kurmaylarını topluyor

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yedi aydır yürüttüğü savaş yaptırımları da beraberinde getirdi. Batı'nın sırtını döndüğü Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımların yankısı Türkiye'de de hissedildi. Rusya'nın yerel ödeme sistemine dahil olan bankalar ABD'nin radarına girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk ekonomisini korumak adına ne yapacaklarına 23 Eylül cuma günü yapılacak toplantıda karar verileceğini söyledi

CUMHURBAŞKANI “ALTERNATİFİMİZ VAR” DEDİ

Erdoğan açıklamasında; “Bu Rusya ile bizim aramızda bir adımdı. Bu konu hakkında atacağımız adımların değerlendirmelerini ilgili arkadaşlarımızla yapıyoruz. Ona göre adımlarımızı inşallah yine atacağız. Alternatifimiz var tabii, o ayrı. Ama bütün dert, işte bu yaptırımların farklı versiyonları. Bunlar tabii gerçekten dostluğa falan yakışmıyor, ekonomik ilişkilerimizin düzenlenmesine yakışmıyor.

“TOPLANTIDA NİHAİ KARARI VERECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı karar için tarih verdi, açıklamasında “Alternatifler üzerinde ilgili bakan arkadaşlarım görüşmelerini yapıyorlar. Bu görüşmelerden sonra da İstanbul’da cuma günü (yarın) inşallah bütün ilgili arkadaşlarımı toplayacağım. Onlarla bir toplantı yapıp, burada da nihai kararımızı vereceğiz.” dedi.

Exit mobile version