Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD EXPO’da Putin diyaloğunu anlattı! “Biz tahılı ücretsiz olarak az gelişmiş, fakir ülkelere gönderelim”

MÜSİAD EXPO programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile arasında geçen diyaloğu böyle paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD EXPO'da Putin diyaloğunu anlattı! "Biz tahılı ücretsiz olarak az gelişmiş, fakir ülkelere gönderelim"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD EXPO'da gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunurken, Putin ile arasında geçen diyaloğu paylaştı.

Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasında geçen görüşmeyi merakla takip ediyor. Erdoğan'ın Putin'i Tahıl Koridoru için nasıl ikna ettiği merak konusu olmaya devam ederken, bugün önemli açıklamalar geldi.

MÜSİAD EXPO'da açıklamlaarda bulunan Başkan Erdoğan “Sayın Putin, 'Biz tahılı ücretsiz olarak az gelişmiş, fakir ülkelere gönderelim' dedi. Bu konuda anlaştık, mutabık kaldık.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, “Kesinlikle az gelişmiş ülkelere destek verelim. Zira Putin bana şunu söyledi “Biz ücretsiz olarak bu tahılı bu ülkelere gönderelim” dedi. Hem fikir olduk. Bunu da G20'de geniş çaplı görüşelim. Mutabık kaldık. Atmamız gereken adım bu, yapmamız gereken de bu. Bu ayın 13-14'ünde Bali'de bir araya geleceğiz ve orada da bu görüşmeleri yapacağız. Avrupa'yı bahçe dünyanın geri kalanını vahşi otlar olarak tanımlayan zihniyetin bu şekilde davranmasına şaşırmıyoruz ama kabul de etmiyoruz.

Afrika, Asya, Latin Amerikalılar ucuz işçi, Altın, petrolüyle bunlara hizmet ettiği ölçüde değerlidir. Böyle bir durum yoksa görkemli Avrupa bahçesini istila eden ayrık otundan ibarettir. İnsanı diline, ten rengine, ülkesine göre ayıran bu çarpık bakış açısını dünyamızı nasıl felakete sürüklediğini acı tecrübelerden biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version