Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur”

Bartın Amasra'ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, maden ocağında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur"

AFAD merkezini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan, yaralıları ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan AFAD ziyareti sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Madende yaşamını yitiren şehit madencilerin sayısı 41'e yükseldiğini söyleyen Erdoğan, gerekli tüm incelemelerin hassas şekilde yapıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bartın’ın Amasra ilçesinde patlama meydana gelen Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında incelemelerde bulundu.

“(Amasra'da maden ocağındaki patlama) Patlamanın nasıl yaşandığı, varsa sorumlularının kimler olduğu yürütülecek idari ve adli soruşturmayla ortaya çıkacak. Bir yandan arama kurtarma faaliyetleri yürütülürken bir yandan da yaralı işçilerimiz ambulans, helikopter ve uçak ambulanslarla çeşitli illerimizdeki sağlık kuruluşlarımıza nakledilmiştir.

Maden şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak, bu devletin ve onun en yüksek temsilcisi olarak bizim boynumuzun borcudur.

Her konuda olduğu gibi çalışma hayatında da önce insan diyoruz. İnsan hayatının güvende olmadığı hiçbir faaliyet bizim için muteber değildir. Artık madenlerimizde hiçbir eksik, hiçbir gereksiz risk görmek istemiyoruz.

Teknolojinin tüm kabiliyetlerini kullanarak maden kazalarını tarihe gömmek için elimizden gelen gayreti göstermenin çalışmaları içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı.

 

 

Erdoğan sosyal medya üzerinden, “Bartın’ımızda meydana gelen maden kazası sonrası derhâl başlatılan çalışmalar birçok kuruluşumuzun ve sahadaki bakanlarımızın katılımıyla, aralıksız şekilde sürmektedir.

Adli makamlarımız canımızı, ciğerimizi yakan bu elim hadiseyi tüm boyutlarıyla soruşturacak, en ufak bir ihmali dahi karşılıksız bırakmayacaktır.

Ben de birazdan Bartın’a doğru yola çıkacak ve tüm çalışmalara yerinde vaziyet edeceğim.

Bir kez daha hayatını kaybeden maden işçisi kardeşlerime Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Bartın’ın yanı sıra bazıları İstanbul’a ulaştırılan yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Ülkemizin, milletimizin başı sağ olsun.” paylaşımını yapmıştı.

Exit mobile version