Cumhurbaşkanı Erdoğan “Türkiye Tek Yürek” yardım kampanyası için canlı yayına bağlandı

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin tüm TV kanalları bugün ortak yayın yapıyor. "Türkiye Tek Yürek" yayınına ilk olarak bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısında toplanan yardımı açıkladı.

Tüm televizyonlarda tarihe tanıklı edilen ve canlı yayınlanan “Türkiye Tek Yürek” isimli yardım kampanyasına telefonla bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Yurt içinden ve yurt dışından AFAD hesaplarına gelecek her kuruş, depremzedelerimiz için kullanılacaktır” dedi.

CUMHURBAŞKANI  ERDOĞAN “TÜRKİYE TEK YÜREK” KAMPANYASINA TELEFONLA BAĞLANDI

Ortak yayına telefonla Başkan Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizden KKTC’den Azerbaycan’dan 213 TV 512 radyonun ortak yayınında bizleri takip eden kardeşimlerimizi saygıyla selamlıyorum. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Devletimiz anında harekete geçti. Fevkalede bir mücadele ile arama kurtarma ve yardım çalışmalarını başlattık, devam ediyoruz.

Enkaz altında tek bir insanımızı bırakmayacağız. Enkaz kaldırma ve şehirlerimizin yeniden kurulması için çalışmalara başladık. Amacımız 1 yıl içinde yıkılan her binanın yerine yeni konutları vatandaşlarımıza teslim etmektir. Kabine Toplantısında 135 milyon 589 bin liralık yardım topladık. Bu yükün altından kalkacağız.” ifadelerini kullandı.

 

türkiye tek yürek yayın son havadis

Exit mobile version