Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev TEKNOFEST’te

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, TEKNOFEST alanına yerli ve milli otomobil Togg ile geldi.

Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, üçüncü gününde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev TEKNOFEST'te

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile eşi Mihriban Aliyeva, festival alanına Anadolu kırmızısı Togg T10X ile geldi. Fotoğraf çekiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Libya Başbakanı Dibeybe TEKNOFEST’te katılımcılara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Değerli kardeşim İlham bey, işin başından itibaren malum Pazarcık merkezli depremde bizleri hiç yalnız bırakmadı. İlk andan itibaren arama kurtarma ekipleri Kahramanmaraş’ta bizimle oldu. O da yetmedi daha sonra İlham kardeşim, Kahramanmaraş’a 1000 kalıcı konut sözü verdi. Bununla birlikte gerek orada okulu ile camisi ile yurdu ile ve birçok konseptin içinde yer alan binalarla beraber adeta bir Azerbaycan orada şehri inşa etme kararı verdik. Şimdi bugün bu vesileyle bunun da temelini atacağız. TEKNOFEST artık kendi alanında bir markaya dönüştü. Rekorların ve ilklerin festivali olan TEKNOFEST’in önümüzdeki dönemde başarı çıtası daha da yukarı çıkaracağına yürekten inanıyorum.  

“TÜRKİYE, TÜRK DÜNYASININ BİRLEŞMESİNDE ÇOK BÜYÜK ROL OYNUYOR”

Aliyev, Türkiye’nin son 20 yılda dünyada söz sahibi olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı; 1 yıl önce TEKNOFEST festivali Bakü’de geçirilmişti. Aziz karşdelimle iştirak etmiştik. Bugün ben buradayım. Türkiye-Azerbaycan her zaman dost, kardeş ülkelerdir. 2 yıl önce Şuşa beyannamesinin imzalanmasıyla Türkiye-Azerbaycan resmen müttefik olmuştur. Türkiye, Azerbaycan’ın yanındadır. Bu bize ilave güç verdi. Türkiye, büyük Türk dünyasının birleşmesinde de çok büyük rol oynuyor. Türk dünyasının büyük coğrafyası var. Büyük potansiyeli var. Türk dünyasının birleşmesinde Recep Tayyip Erdoğan’ın farkı, hizmetleri var. Türkiye’nin savunma sanayisi bugün tüm dünya tarafından kabul ediliyor. Hem Türkiye’yi hem de bizi güçlendiriyor ve bundan sonra Türkiye’nin güvenliğini temin edecektir. Azerbaycan’da Bayraktar merkezi yapmaya karar verdik. Sayın Selçuk bey Bakü’de KIZILELMA’nın bir maketini bana hediye etti. Yakın gelecekte KIZILELMA Azerbaycan’ın semasında da olacaktır. KIZILELMA havadan, Altay ve Togg buradan, Anadolu denizden bugünkü Türkiye budur. Bir millet iki devlet, bir yumruk. Bu sene üçüncü kez kardeş ülkeye seyahat ediyorum. Aziz kardeşim sıra sizde. Bütün Azerbaycan halkı sizi bekliyor. Türkiye Azerbaycan birliği ebedidir.

Exit mobile version