Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunanistan’a taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan’da meydana gelen tren kazası nedeniyle Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’e geçmiş olsun mesajı gönderdi.

Yunanistan’ın Larissa şehrinde, korkunç bir tren kazası yaşandı. 346 yolcunun içerisinde bulunduğu tren ile yük treni çarpıştı. Atina’dan Selanik’e giden yolcu treninin birinci ve ikinci vagonunun çarpılmanın şiddetiyle tamamen ezildiği, üçüncüsünün ise raydan çıktığı aktarılıyor. Ayrıca iki trenin, çarpışmadan kilometrelerce önce aynı hat üzerinde birbirine doğru seyir halinde olduğu da belirtildi.

36 kişi hayatını kaybetti

Dehşet kazada 36 kişi hayatını kaybederken, 66 kişi de yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Kazanın nedeni olarak sinyalizasyon hatası öngörülürken, çok sayıda yolcunun olay anında camdan fırladığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’den Yunanistan’a geçmiş olsun dileği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Larissa’da meydana gelen tren kazası nedeniyle Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou ve Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’e geçmiş olsun mesajı gönderdi.

Ankara’dan, Atina’ya taziye mesajı

Öte yandan Ankara, kazanın ardından Atina’ya taziye mesajı gönderdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı ile görüşerek başsağlığı dileklerini iletti. Yunan basını, Türkiye’nin kazazedelere gösterdiği dayanışmayı medyada işledi.

 

yunanistan tren kazası

 

Exit mobile version