Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Kapalı hiçbir yol kalmadı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "5 bin 894 vatandaşımız hayatını kaybetti." dedi. Oktay, "Tüm havaalanlarını kullanmaya başladık." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

5 bin 894 vatandaşımız hayatını kaybetti. 34 bin 810 vatandaşımız yaralandı.

Toplamda 16 bin 139 arama kurtarma ekibi sahada.

Tüm havaalanlarını kullanmaya başladık.

Gece boyu gece görüşlü helikopterlerimiz de çalışmaya devam edecek.

Yoğun hava sevkiyatı başlıyor. Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’a ekipler gönderilecek.

Sahra hastanesinin kurulduğu yerler var. Barınmayla alakalı şunu da ifade etmek isterim çadır kentlerimiz kuruluyor afet bölgelerinde. Çadırlar ve battaniyelerin dağıtımına yoğunlaştık.

Konteyner kent kurulumuyla ilgili çalışmalarımız başlamış durumda. Doğal gaz ana hatlarımızda 6 farklı bölgede ana iletim hatlarında yoğun hasarlar var demiştim. Bugün bu 9’a çıkmış durumda ama bizim çalışma süremizi etkilemedi. Yarın akşam itibarıyla biz bu hatların yeni bir sürprizle karşılaşmazsak gece itibarıyla tamamlamayı planlıyoruz. Hemen hemen tüm afet bölgesinde doğal gazı veriyor olacağız.

Kapalı yolumuz afet bölgesine bizim lojistik anlamda destek verebilecek kapalı hiçbir yolumuz kalmamıştır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Şunun altın çizmemiz lazım ilk günden itibaren sanaycilerimiz üreticilerimiz ellerini taşın altına koyuyorlar. Hem Türkiye’ye olan katkıları hem de afetle mücadelede verdikleri destek sebebiyle ben sanayici arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sadece bir örnek vermek istiyorum sadece Uşak’taki sanayicilerimiz bu depremle mücadelede Uşak’taki üreticilerimiz 1 milyona yakın battaniyeyi gönderiyorlar.” dedi.

Exit mobile version