Cumhuriyet tarihinin en büyük öğretmen ataması! Müjdeyi Erdoğan böyle duyurdu

Bugün son 20 yılın en büyük öğretmen atamasında, 103 farklı alandan 45.000 öğretmenin yerleri belirlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan atama töreninde öğretmenlere hitap ederek, Türkiye'nin 2002 yılında 500.000 olan öğretmen sayısını şu anda 1,2 milyona yükselttiklerini belirtti.

Cumhuriyet tarihinin en büyük öğretmen ataması! Müjdeyi Erdoğan böyle duyurdu

Erdoğan yeni atanan öğretmenlerin yarısının deprem bölgelerinde görev yapacağını söyledi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de yeni öğretmenlerin çoğunun son dönemdeki depremlerden en çok etkilenen on ilde görev yapacağını ekledi.

Son 20 yılın en büyük öğretmen ataması bugün yapılacak. 103 branştan 45 bin öğretmenin görev yerleri belli oluyor. Tek seferde yapılan en yüksek atama programında Başkan Recep Tayyip Erdoğan, öğretmenlere seslendi.

Öğretmen adaylarının heyecanla beklediği 45 bin öğretmen ataması bugün gerçekleşiyor. Atama son 20 yılın tek seferde yapılan en yüksek ataması olacak. Başan Recep Tayyip Erdoğan, atama töreninde konuşma yapıyor.

İşte Başkan Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar

Bugün sizlerin de katılımıyla eğitim ordumuzu daha da güçlendiriyoruz. Ülkemizde 2002 yılında yaklaşık 500 bin öğretmenimiz vardı. Artık bu sayı 1 milyon 200 bine ulaştı. Palavrayla bu iş olmuyor. Tarihinde ne kadar öğretmen atadanız bunları söyleyin. Şu andaki mevcudun yüzde 75’inden fazlasını biz atadık. Sizlerle birlikte yapılan öğretmen ataması 800 bini buluyor. Tek kalemde cumhuriyet tarihimizin en büyük öğretmen atamasını da bugün gerçekleştiriyoruz. Bugün atanacak öğretmenlerimizin yaklaşık yarısı deprem bölgesindeki illerimizde vazife üstlenecek.

Geride bıraktığımız 3 ayda deprem bölgesi için çok önemli adımlar attık. Enkazları tamamen kaldırdık. 837 bin çadırın yanı sıra 100 bin konteynerin kurulumunu tamamladık. 142 bin konutun ve köy evinin inşa sürecini başlatırken 59 binini de temelini attık. 319 bini bir sene içinde olmak üzere 650 bin konutu yapıp teslim edeceğiz.

MÜJDEYİ BAŞKAN ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Öğretmen adayları tarafından büyük bir heyecanla beklenen gün geldi çattı.

Bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 103 branşta 45 bin öğretmenin ataması yapılacak.

Başkan Erdoğan, daha önce sözlü sınav sonuçları açıklanan 45 bin öğretmen atamasının, mayıs ayında yapılacağını açıklamıştı.

EN FAZLA KONTENJAN SINIF ÖĞRETMENLİĞİNDE

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 103 alandan atama yapılacağını kaydetti.

Bakan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlak bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayrıldı.” bilgisini paylaşmıştı.

“TEK SEFERDE EN YÜKSEK ATAMA”

Bakan Özer, atamayla ilgili tek seferde yapılan en yüksek atama olduğunu vurguladı.

Bakan Özer şunları dedi:

“Tek seferde en yüksek sayıda öğretmen ataması 45 bin öğretmen ataması… Bir yıl içerisinde belki bu sayının üzerinde öğretmen ataması olmuş ama tek seferde yapılan en yüksek öğretmen ataması.”

YARIDAN FAZLASI DEPREM BÖLGESİNE

Deprem bölgelerine ilişkin konuşan Bakan Özer, “Yaklaşık yüzde 50’sinin üzerindeki yeni atanacak öğretmen yani 22 bin 500’ün üzerinde öğretmen de bu depremden etkilenen 10 ilimize Hatay birinci sırada olmak üzere ağırlık vereceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.

Öğretmen adaylarının heyecanla beklediği 45 bin öğretmen ataması bugün gerçekleşiyor. Atama son 20 yılın tek seferde yapılan en yüksek ataması olacak. Başan Recep Tayyip Erdoğan, atama töreninde konuşma yapıyor…

“Böyle palavrayla, ‘biz şu kadar öğretmen atadık, şu kadar öğretmen atayacağız’ demekle bu iş olmuyor. Tarihinde ne yaptın? Ne kadar öğretmen atadınız bunları söyleyin. Yok böyle bir şey. Ama biz yaptıklarımızı söylüyoruz. Ve şu andaki mevcudun yüzde 75’inden fazlasını biz atadık. Sizlerle beraber ataması yapılan öğretmenlerin sayısı 800 bini buluyor.”

“Tek kalemde cumhuriyet tarihimizin en büyük öğretmen atamasını da bugün gerçekleştiriyoruz” diyen Erdoğan, “Bugün atamayla göreve başlayacak öğretmenlerimizin yaklaşık yarısı deprem bölgesindeki illerimizde vazife üstlenecek” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“İnşallah sizlerin de çabalarıyla, fedakarlıklarıyla bölgenin yaralarını kısa sürede saracağız. Hep söylediğim gibi; 50 bini aşkın canımızı toprağa verdiğimiz bu büyük felaketin üstesinden asrın dayanışmasıyla birlikte geleceğiz. Geride bıraktığımız 3 ay içerisinde bu yönde çok önemli adımlar attık. Enkazları tamamen kaldırdık. Söz verdiğimiz 837 bin çadırların yanı sıra 100 bin konteynerin kurulumunu tamamladık. Bölgede 142 bin konutun ve köy evinin inşa sürecini başlatırken, 59 bininin de bir fiil temelini attık. Allah’ın izniyle 319 bini ilk bir sene içerisinde olmak üzere 650 bin konutu yapıp, vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.

Giden canlarımızı geri getiremesek de inşallah yıkılanın yerine çok daha iyisini, güzelini, sağlamını ve modernini yapacağız. Bu vesileyle depremde vefat eden öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve eğitim camiamızın tüm mensuplarını rahmetle yad ediyorum. Rabbim hepsinin mekanını cennet eylesin. Onları şehitlerimizle beraber haşreylesin diyorum.

Yine bu vesileyle bölücü terör örgütünün katlettikleri başta olmak üzere tüm şehit öğretmenlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Ne teröre kurban verdiğimiz kahramanları, ne de depremde kaybettiğimiz öğretmenlerimizi asla ve asla unutmayacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cudi, Gabar’da keşfettikleri günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip, Türkiye’nin en büyük petrol kuyusuna, şehit öğretmen Aybüke Yalçın’ın ismini verdiklerini belirterek, “Daha gencecik yaşındayken teröristlerin bizden ve sevgili öğrencilerinden kopardığı şehidimizin hatırasına sahip çıktık. Terör örgütleriyle ve arkasındaki güçlerle olan mücadelemizi de kararlılıkla sürdüreceğiz. Sınırlarımız içinde bitme noktasına getirdiğimiz terör bataklığını Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde de tamamen kurutacağız. Bunu da güvenlik güçlerimizin yanı sıra eğitim ordumuzun neferleri olan siz öğretmenlerimizin çabaları, gayretleri ve emekleriyle başaracağız.”

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Cehalet karanlığını ilmin ve hikmetin güneşiyle yok edeceğiz. Körpe dimağların marjinal örgütler, sapkın yapılar, fanatik akımlar, sosyal medyada yayılan hastalıklı düşünceler tarafından idis edilmesine izin vermeyeceğiz. Ailelerinin bizlere emanet ettiği çocuklara, gençlere sahip çıkacağız. TEKNOFEST egnçliğinin yetişmesi için hep beraber çalışacağız.”

Exit mobile version