Deprem bölgesine öğretmen ataması olacak mı?

Deprem bölgesine öğretmen ataması olacak mı?

Deprem bölgesine öğretmen ataması olacak mı? Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 2 büyük deprem sonucunda can kayıpları hızla artıyor. Bakan Mahmut Özer, deprem bölgesine öğretmen ataması hakkında açıklamalarda bulundu.

Deprem bölgesine öğretmen ataması olacak mı?

Bakan Mahmut Özer, CNN Türk ve Kanal D ortak canlı yayınında deprem bölgesinde eğitim öğretim sürecine ilişkin merak edilenleri yanıtladı: ”Bunlarla ilgili tüm planlamalarımızı yapıyoruz. İhtiyaç olması durumunda yeni öğretmen atamaları da yapacağız. Bugün yeni bir çalışma daha yaptık. Onu da nihayetlendirdik. Bu bölgedeki öğretmenlerimizin diğer illere görevlendirilmesiyle ilgili, mazeretle ilgili, sağlıkla ilgili görevlendirmeleriyle ilgili süreçle ilgili inşallah bu hafta içerisinde başlatacağız. Eğitim-öğretimin devam etmesiyle ilgili, öğretmenle ilgili neye ihtiyacımız varsa onlara hızlı bir şekilde atama yoluyla, görevlendirme yoluyla karşılayacağız.”

Okullar ne zaman açılacak?

Bakan Özer, ”1 Mart’a kadar tüm eksikliklerimizi tamamlamayı ve 1 Mart’a kalmadan zaten biz bu 10 ille ilgili bu eğitim-öğretim sürecinin nasıl devam edeceğine dair ilave açıklamalar yapacağız. Şunu 10 ildeki vatandaşlarımız net olarak bilsinler; 1 Mart’ta eğitim-öğretim başlayacak demiyoruz. 1 Mart’a kadar bu 10 ilde eğitim-öğretime ara veriyoruz.” sözlerini kullandı.

Geri kalan 71 ilde eğitim-öğretim 20 Şubat’ta başlayacak.

Exit mobile version